După ultimele evenimente la nivel internațional, turiștii sunt foarte atenți atunci când își planifică vacanțele, pentru a evita zonele de conflict și cele care pot fi ținta atacurilor teroriste.

The Telegraph a alcătuit o listă a locurilor problematice de pe glob pentru a-i ajuta pe călători să fie informați și mai ales prevăzători.

Turcia are cel mai ridicat nivel de amenințare teroristă, îl avea chiar dinainte de exploziile de săptâmâna aceasta de la Istanbul. Sfaturile pentru cei care au totuși drum în această țară sunt: să nu se apropie de granița cu Siria, în zona orașului Diyarbakir, unde sunt desfășurate forțe armate împotriva PKK și a altor grupuri periculoase. Alte zone turce de evitat: Sirnak, Mardin, Sanliurfa, Gaziantep, Kilis și privonciile Hatay, incluzând Siirt, Tunceli și Hakkari.

Germania, Franța, Marea Britanie, Rusia și Spania sunt alte țări care se află tot la nivelul 4, cel mai ridicat.

În Africa, Egipt era o destinație populară pentru turiști dar turismul a scăzut foarte mult după nesiguranța din țară. Alte zone tensionate la nivel mondial ar fi Indonezia, Myanmar, Kenya, Filipine, Columbia, Thailanda și Australia.

Nici o surpriză, pe listă se află și Irak, Arabia Saudită, Yemen, Siria, Liban, Israel și Afganistan.

Din Europa, țările cu cel mai scăzut nivel de atacuri (1 din 4) sunt Islanda, Cehia, Elveția, Ungaria și Polonia. România este la nivelul 2 din 4, alături de Portugalia, Irlanda de Nord, Norvegia, Finlanda, Belarus, Bulgaria, Serbia, Croația, Slovenia și Luxemburg.

Lista completă a destinațiilor periculoase, cu risc crescut de atacuri teroriste (4 din 4):

Afganistan
Algeria
Australia
Bahrain
Bangladesh
Belgium
Burma (Myanmar)
Camerun
Ciad
Columbia
Egipt
Etiopia
Franța
Germania
India
Indonezia
Irak
Israel
Coasta de Fildeș
Iordania
Kenya
Liban
Libia
Malaezia
Mali
Mauritania
Maroc
Niger
Nigeria
Pakistan
Teritoriile Palestiniene
Filipine
Rusia
Arabia Saudită
Somalia
Spania
Siria
Thailanda
Tunisia
Turcia
EAU
Sahara de Vest
Yemen