Lumea magică a lui Harry Potter poate fi explorată de fani în detaliu în țara natală a scriitoarei JK Rowling.

Lângă Londra se află studiourile Warner Bros., unde pașii lui Harry, Ron și Hermione sunt foarte ușor de urmărit. Luați-vă Nimbusul 2000 și haideți într-o călătorie virtuală! :)

Este bine să dedicați marea parte a zilei acestei excursii în afara Londrei și direct în lumea vrăjitoriei. Extraordinarul tur al studiourilor ne duce în mijlocul acțiunii și ne face să ne simțim ca și cum am fi luat trenul spre Hogwarts, nu spre Leavesden.

Vi se va aloca un interval orar în care să faceți turul. După ce ați ajuns și ați urmărit filmulețul introductiv, vă puteți plimba prin Great Hall de la Hogwarts. Apoi, aveți opțiunea de a explora studioul pe cont propriu.

Veți primi un pașaport magic cu număr unic și o listă activități: să căutați celebrele golden snitches, indicii pentru a răspunde la niște întrebări și găsirea timbrelor împrăștiate prin tot studioul.

E unul dintre puținele locuri unde puteți cumpăra celebra butterbeer, un must pentru orice fan Harry Potter. Pentru câteva lire în plus o puteți cumpăra în recipiente speciale pe care să le luați acasă.

Nu există curse sau roller coastere, dar dacă vă urcați pe celebrele mături vi se vor face poze și filmulețe ca amintire.

Există tururi speciale care se schimbă regulat, cum ar fi: găsirea pietrei filozofale, aniversările filmelor sau zăpadă la Hogwarts.

Principalele atracții
 • Great Hall
 • Biroul lui Dumbledore
 • Faimoasa Diagon Alley
 • Magazinul de baghete Ollivanders, Flourish and Blotts, Wizard Wheezes, Gringotts Wizarding Bank și Eeylops Owl Emporium
 • Obiecte folosite în film, precum Nimbusul 2000 al lui Harry și motocicleta lui Hagrid
 • Cum au fost aduse la viață creaturile din film cu efecte speciale și modele la scară reală
 • Momente memorabile și decoruri din filme, cum ar fi Camera comună a Gryffindorilor, dormitorul băieților, casa lui Hagrid, clasa de poțiuni și biroul lui Dolores Umbridge de la Ministerul Magiei
Informații utile
 • Biletele pot fi cumpărate numai în avans, cel mai sigur de pe internet sau de la agenții, profitând și de oferte speciale. Nu se pot achiziționa de la fața locului.
 • Dacă veți călători din Londra, aveți următoarele opțiuni:
  - cu trenul până la Watford Junction: sunt trenuri directe de la Londra Euston (20 de minute durează drumul). Există și un autobuz care colectează turiștii la ore regulate din zone prestabilite și îi transportă la studio.
  - cu mașina - Studiourile sunt în apropierea drumului A405, ieșirile 19 sau 20 ale autostrăzii M25 sau 5 și 6 ale M1.
 • Primul tur începe la ora 10:00 și ultimul tur e între 16:00 și 18:30, în funcție de perioada anului, vacanțe școlare și weekenduri.
 • În timpul turului puteți profita de comentariu audio, ghid digital, magazin de suveniruri, expoziții interioare și exterioare, toalete, cafenele, restaurant, parcare de autocare și de automobile.
 • Puteți plăti cu cardul.
 • Prețuri pentru un bilet: adulți 35 de lire, copii 27 de lire. 1 bilet de familie, 2 adulți + 2 copii: 107 lire / 1 adult + 3 copii: 107 lire. 1 pachet tur complet pentru adulți: 45 lire. 1 pachet tur complet pentru copii: 37 de lire.
Contact

Adresă: Warner Bros. Studio Tour Drive, Leavesden, WD25 7LR, UK
Telefon: 0845 084 0900
Email: visitor.services@wbstudiotour.co.uk
Website: wbstudiotour.co.uk

Turul Harry Potter din Londra pe cont propriu

Și în Capitală puteți face un tur tematic Harry Potter, la pas, în câteva locații asemănătoare celor din film sau unele în care chiar s-a filmat pelicula.

Leadenhall Marked - Diagon Alley: puteți începe turul pe cont propriu din această superbă piațetă victoriană care a fost folosită în câteva scene din primul film al seriei. Magazinul de optică a fost folosit ca exterior pentru pub-ul Leaky Cauldron.

Podul Millenium - Scenele de început din Harry Potter și Prințul Semipur: pe malul sudic al Tamisei veți găsi acest pod care este cel distrus de Death Eaters.

Lambeth Bridge - The Knight Bus: dacă faceți dreapta și mergeți în sus pe lângă Tamisa, veți fi în zona care a apărut în filmul Harry Potter și Ordinul Phoenix, când personajele se îndreptau spre Grimmauld Place. Dacă treceți râul pe acest pod, veți fi în același loc pe unde a trecut autobuzul din Harry Potter și prizonierul din Azkaban, strecurându-se magic printre două double-deckers.

Stația de metrou Westminster - Probleme cu biletele la bariere: e locul unde Harry și Arthur Weasley trec în drumul lor spre Ministerul Magiei în Ordinul Phoenix, când se îndreaptă spre audierea lui Harry. Să aveți la voi Oyster cardul pentru a nu rămâne blocați precum Arthur!

Horse Guards Avenue - Intrarea toaletelor din Ministerul Magiei: aici sunt toaletele publice din film pe unde Harry, Ron și Hermione se strecoară în partea I din Harry Potter și Talismanele Morții. Nu e chiar cea mai strălucitoare oprire a turului, mai ales că în realitate toaletele nici nu există, doar arhitectura exterioară.

Scotland Yard - Intrarea vizitatorilor în Ministerul magiei: pe aici i-au pândit cele trei personaje principale pe cei trei angajați și le-au luat locul, tot în partea I din Harry Potter și Talismanele Morții și unde se află cabina telefonică roșie pe unde Arthur și Harry intrau în Minister. Ca o coincidență, ficționalul Minister al Magiei e aproape de cât se poate de realul Minister al Apărării.

Piccadilly Circus - Unde se teleportează Harry, Ron și Hermione: cei trei ajung în West End, în inima orașului, după ce Death Eaters atacă la nunta lui Bill și a lui Fleur, în partea I din Harry Potter și Talismanele Morții.

Australia House - Interiorul de la Gringotts: aici s-au filmat scenele interioare de la Gringotts Wizard Bank pentru primul și ultimul film. Nu e deschisă publicului dar puteți arunca o privire de la ușă și veți recunoaște imediat interiorul masiv de marmură.

Stația St. Pancras - Exteriorul stației King's Cross: această superbă clădire (stație și hotel) a fost folosită ca exterior pentru o alta din zonă, King's Cross, când Harry și Ron au zburat cu celebrul Ford Anglia în Harry Potter și Camera Secretelor.

Stația King's Cross - Platforma 9 3/4: un astfel de tur nu ar fi complet fără această călătorie. Una dintre locațiile cel mai ușor de recunoscut din întreaga serie de filme și locul unde se îmbină lumile încuiaților și vrăjitorilor. Aici există un loc special, între două magazine cu suveniruri HP, amenajat exact ca îl film, cu jumătate din căruciorul de bagaje trecut prin zid, unde fanii pot împrumuta fularul casei de care aparțin și se pot poza ca și cum ar pleca spre Hogwarts. Locația este de un succes răsunător!