Adorăm vacanțele, ne place să ne simțim răsfățați și să încercăm lucruri noi, pe scurt – ne plac destinațiile exotice.

Dacă, în urmă cu câțiva ani, sejururile in Creta și Antalya erau favoritele turiștilor români, în 2018 opțiunile acestora s-au îndreptat către locuri mai retrase, extra-europene, cu o cultură total diferită de ceea ce cunoaștem, cu o bucătărie spectaculoasă și peisaje desprinse ca din reviste.

Printre acestea se numără:

Bali – un paradis tropical în adevăratul sens al cuvântului, fiind adesea descris drept Thailanda la 20 de ani. Mica insulă, parte din Indonezia, este recunoscută, în întreaga lume, pentru plajele sale, posibilitatea de a face surfing și scufundări. Însă, nu este tot ceea ce Bali are de arătat! De la temple vechi de peste 1000 de ani, la orezăriile ce se întind cât vezi cu ochii, de la dealurile spectaculoase și până la vulcani, Bali este în topul destinațiilor pe care orice român le-a visat în 2018.

Thailanda – o altă destinație ce oferă de la plaje aurii, străjuite de palmieri imenși, zone cu ape azurii și până la bucătăria tradițională copleșitoare. Este, a fost și va rămâne una dintre destinațiile preferate de oricine își dorește să evadeze într-un spațiu tipic exotic. Thailanda îți pune la dispoziție cabane la malul mării, hoteluri cu plaje private sau resorturi sofisticate, în care te simți răsfățat. Experiența este cu adevărat de neuitat!

Mauritius – te cucerește cu apele de un albastru infinit, plajele cu nisip alb, cerul senin și vremea perfectă pentru relaxare și distracție. Una dintre perlele Oceanului Indian, Mauritius te așteaptă să descoperi lagunele strălucitoare și recifurile de corali. Aici e locul unde te bucuri de o baie alături de delfini și explorezi, în liniște, apele infinite.

Insulele Seychelles – au devenit destinația favorită fără excepție. Dacă vă doriți o vacanță în care să vă relaxați, să vă bucurați de natură și să descoperiți experiențe noi, aceasta trebuie să fie alegerea perfectă. Fie că te cazezi într-un bungalow, o vilă sau la hotel, există soluții pentru orice tip de preferințe, majoritatea dispunând de priveliști superbe și aflându-se la mică distanță de plajă. Dacă ești un iubitor al statului la soare, aici te vei simți minunat.

Maldive – situat în inima Oceanului Indian, acest arhipelag este compus din 1200 de insule, dintre care 200 sunt locuite de maldivieni, mai bine de 100 sunt destinate resorturilor, iar restul sunt pur și simplu nelocuite. Dincolo de lagune și peisaje desprinse din Paradis, Maldive vine la pachet cu numeroase situri istorice ce merită descoperite, având o cultură majoră datorată civilizațiilor antice care au influențat zona.

Toate acestea sugerează că preferințele în materie de călătorii și vacanțe s-au modificat, românii alegând cu precădere locații exotice, în care experiențele și peisajele sunt memorabile.

* ADVERTORIAL