Agentia de turism online Expedia este cel mai bun loc pentru a lucra din UK, potrivit topului Glassdoor pentru anul 2016.

Glassdoor, un site de recruiting din UK, permite angajatilor sa noteze si sa-si evalueze compania in mod sincer, sub anonimat, asa incat, venind dinspre angajati, rezultatele sunt cat se poate de precise.

Angajatii Expedia primesc o serie de beneficii ridicol de bune pentru a-i mentine fericiti, inclusiv o indemnizatie de calatorie intre 6000-10000 de lire pentru cei care au lucrat pentru companie pentru mai mult de 12-18 luni.

Cei de la Bussines Insider au facut un tur al biroului Expedia din Londra pentru a vedea cu ochii lor cum stau lucrurile. Au intervievat directorul tehnic Liz Eastaugh si consilierul de talente Con Marney, ca sa afle cum e sa lucrezi de fapt la firma de turism.

"Cele doua birouri uriase ale companiei au simulatoare de Formula 1 de interior, o terasa uriasa pe acoperis unde se organizeaza periodic BBQs si alte genuri de petreceri pentru staff, baruri gratuite si mai multe zone de relaxare decat gasesti la festivalul de muzica Glastonbury" spun ei.

Peretele din spatele receptiei e acoperit cu poze din vacantele angajatilor.

Ore de cocktail sau bere? Doar pentru ca ei incearca sa descopere si cea mai putin cunoscuta bere din lume.

Si cea mai buna parte a biroului e terasa uriasa de pe acoperis.

"Ti se permit timpi morti. Nu esti legat de birou 10 ore pe zi. E mult mai productiv...Daca chiar ai nevoie de ceva timp, poti merge sa joci ping-pong. Poti merge sa stai pe terasa sa-ti pui ordine in ganduri. "

Dar nu e totul numai o joaca. Cea mai rea parte a acestui job? Potrivit directorului tehnic Liz Eastaugh, “este probabil fusul orar”.

Una dintre provocarile noastre – fiind o companie la nivel mondial- sunt momente cand trebuie sa raspunzi la un telefon in miez de noapte," a spus Marney.

Cine este Expedia

Ceea ce a început în 1996 ca un serviciu oferit de Microsoft a devenit, între timp, unul dintre cei mai importanți competitori pe piața site-urilor de călătorii, care oferă de la sfaturi de călătorie până la rezervări de bilete de avion sau hotel. În 2003, Expedia.com intra în proprietatea IAC/InterActiveCorp, unul dintre giganții afacerilor online. Din 2005, IAC/InterActiveCorp se "sparge" în două companii, una dintre acestea fiind Expedia Inc, firma care va deține nu doar Expedia.com, dar și acțiuni ale altor site-uri și servicii de profil ca: Egencia, Hotels.com, Hotwire, eLong, trivago, Venere.com, CarRentals.com. Sub "pălăria" IAC/InterActiveCorp se strâng alte nume mari ca: About.com, Ask.com, CollegeHumor Media, Dictionary.com, Investopedia, Ok Cupid, PriceRunner, The Daily Beast, Tinder, Vimeo.

In 2014, Expedia.com a adăugat opțiunea de plată cu Bitcoin, transmite TechSpot, preluând un comunicat de presă al companiei care administrează site-ul de călătorii. Cumpărătorii pot folosi Bitcoin prin simpla selectare a acestei metode de plată dintr-o listă mai mare de opțiuni, fiind apoi transferați către procesatorul de plăți Coinbase.