O vacanta intr-un parc de distractii e un cadou minunat pentru un copil. Iar cand parcul de distractii se numeste Legoland, atunci amintirea de neuitat e garantata.

Ne-am intors in 2019 la Legoland, dupa ce facuse o prima vizita cu 3 ani mai devreme. Ne-a placut atunci atat de mult incat ne-am propus sa ne intoarcem candva. Iar copiii au fost super-incantati in ambele randuri.

Prima data am stat doua zile si ne-am cazat chiar la unul dintre hotelurile parcului. Era extra-sezon (aprilie), preturile foarte ok si a meritat din plin. Iar cele doua zile au fost suficiente pentru a descoperi fiecare atractie a parcului, ba chiar sa ne dam de 2-3 ori in cele care ne-au placut mai mult.

Acum, in 2019, am stat o singura zi. Copiii au mai crescut (acum au 11 ani si 14 ani), cateva dintre atractii le păreau deja "prea de bebeluși", asa ca s-au concentrat pe celelalte.

Am petrecut in Legoland Germania mai bine de 8 ore (de la 10 dimineata până aproape de 7 seara) si, in ciuda caniculei, ne-am simtit minunat! Totul este extrem de bine organizat, foarte curat, aranjat cu o atentie deosebita.

La unele atractii s-au facut cozi destul de mari, dar in niciun caz cum am patit pe la Disneyland Paris sau PortAventura Barcelona, unde am stat chiar si 2 ore la coada. Aici timpul maxim de asteptare a fost 35 de minute. Parcul nu este atat de mare incat sa nu te poti intoarce la o atractie daca nu vrei sa stai la o coada si preferi sa mergi la o alta atractie din apropiere, pentru a te intoarce un pic mai tarziu cand se elibereaza.

Distractiile in parcul Legoland sunt diverse si foarte placute. De la locul in care copiii vad efectiv cum sunt construite piesele (Lego Fabrik) la roller-coastere ca Power Builder sau Flying Ninjago si de la distractii pe apă la minunatul Miniland (locuri celebre din lume - cladiri, atractii turistice etc - refăcute cu minuțiozitate extremă din zeci de mii de piese Lego).

De asemenea, preturile la mancare sunt decente, iar calitatea produselor e ridicata. Un lucru important: in parc sunt mai multe "țâșnitori" la care îți poți reumple sticla cu apă. De mare folos într-o zi caniculară, cum am prins noi, și în care cred că am băut 10 litri de apă :)

Si preturile la produse Lego sunt OK. La Fabrik, de exemplu, poti cumpara piese la kilogram :) Sau iti poti face propriul omulet Lego, personalizat asa cum vrei.

Cum ajungi la Legoland Germania?

Parcul e situat in localitatea Gunzburg, iar cele mai apropiate orașe mari - cu aeroport - sunt Stuttgart (110km) și Munchen (125km). Adică o oră și un pic de condus, dacă alegeți varianta mașinii închiriate dintr-unul din aceste orașe.

Later edit: ceva mai apropiat este Memmingen (60km), acum mi-am dat seama că Wizz are curse către din București acest aeroport.

Cat costa biletele de intrare la Legoland Germania?

Biletul pentru o zi este 37,5 euro. Iar parcarea alti 6 euro. Dar sunt multiple combinatii care se pot face (bilet de familie, bilet cu discount, bilet pentru 2 zile, bilet cu cazare intr-un hotel Legoland etc). Puteti face diverse simulari aici https://www.legoland.de/en/tickets/tickets-overview/

Pe scurt: o zi absolut minunata petrecuta la Legoland Germania, impreuna cu copiii! Recomandam cu toata caldura o astfel de experienta!

Mai multe imagini, in galeria foto de mai jos.