Pentru amatorii de adrenalină, parcurile de distracții reprezintă o sursă sigură de senzații tari. Roller coasterele sunt extrem de populare, iar 7 dintre cele mai tari se află chiar pe continentul nostru.

Balder - Liseberg, Gotebord, Suedia

Este un roller coaster de lemn care are cea mai abruptă coborâre, 70 de grade, și un traseu care îți va senzația că vei zbura din scaun în orice moment din cele două minute cât durează cursa.

Nemesis - Alton Towers, Stoke-on-Trent, Anglia

E unul dintre cele mai intense roller coastere și are ca temă un monstru dintr-o altă dimensiune, descoperit la Alton Towers. Din cauza restricțiilor din zonă, a fost construit mai mult sub pământ, iar în zonă au avut loc explozii controlate pentru a crea loc. De aceea, roller coasterul trece prin șanturi și ravene, peste râuri de "sânge" și prin "Valea Interzisă". E sursa perfectă de senzații tari și e de neratat!

Goliath - Walibi Holland, Biddinghuizen, Olanda

Nu este cel mai rapid sau înalt roller coaster din lume dar în spatele curbelor, diferențelor de nivel, căderilor spectaculoase și a spiralelor intense se află o forță extraordinară și una dintre cele mai lungi curse. E localizat la o oră de Amsterdam și merită o vizită.

Tranan, Suedia

Este un roller coaster unic, localizat în Skara Sommerland. E family-friendly, dar în același timp straniu și plin de adrenalină. Locurile sunt plasate pe exteriorul vehiculului, ceea ce oferă o experiență la 360 de grade curajoșilor care îl încearcă.

Olympia Looping, Germania

Probabil cel mai frumos roller coaster din lume. E format din 5 roți din oțel luminate în toate culorile și este portabil! Circulă prin toate festivalurile și târgurile din Germania și este una dintre atracțiile preferate ale participanților la Oktoberfest, din Munchen.

iSpeed - Mirabilandia, Ravenna, Italia

Roller coasterul este lansat de la 0 la 100 de km pe oră în aproximativ 2 secunde, apoi trece printr-o serie de răsuciri și viraje pe aproape un kilometru de circuit. E unul dintre cele mai tari din Europa.

Expedition GeForce, Holiday Park, Hassloch, Germania

Este construit numai din oțel, are o răsucire cu o "cădere" de aproximativ 53 de metri și parcurge 1,2 km de circuit, intrând astfel pe lista "Best of" din domeniu.