De la insule și plaje la sate și atracții, Europa ne oferă destinații incredibile, pentru toate gusturile. Unele dintre acesta nu sunt foarte populate pentru că n-au fost descoperite de o masă mare de turiști, fie pentru că sunt mai greu de accesat, fie pentru că sunt secrete!

Iată o listă cu 18 dintre acestea, via Business Insider UK:

Blagaj, Bosnia și Herzegovina

Vizitatorii se minunează când ajung aici, în special datorită mănăstirii din zonă. La o terasă spectaculoasă poți lua masa în timp ce admiri peisajul de pe râul Buna.

Kizhi, Rusia

Aflată pe Lacul Onega, este casă pentru Catedrala Schimbarea la Faţă, o structură impresionantă, cu 22 de cupole. Pe insulă se află și satul istoric Yamka.

Liechtenstein

O țară mică, între Elveția și Austria, este una dintre cele mai bogate din lume. Pare scoasă dintr-o poveste, cu vârfuri frumoase, dealuri verzi și castele antice. E un Rai pentru iubitorii de natură.

Insula Graciosa

Face parte din Insulele Canare ale Spaniei, e locul unde trebuie să ajungi dacă ești interesat de natură și de plaje solitare. Are un sat cu case albe și dune nisipii care abia așteaptă să fie explorate. Oferă de asemenea și oportunități pentru scuba diving.

Insula Procida

Aflată în golful Napoli, în Italia, oferă o atmosferă mult mai pitorească decât surorile sale mai mari și mult mai celebre, Ischia și Capri. Procida are plantații de lămâi, case pastelate, baruri animate și restaurante cu vedere la mare, unde poți savura preparate tradiționale.

Giola

Este o piscină naturală, aflată în regiunea Astris, din Grecia. Vizitatorii trebuie să meargă pe jos pentru a ajunge la ea, dar odată sosiți se vor minuna când vor vedea rezervorul cu apă clară și albastră în care poți înota în liniște.

Roque-Gageac

Este un sat construit în stâncă, pe cursul râului Dordogne, în sudul Franței. Unul dintre cele mai frumoase din țară, La Roque-Gageac are un solar natural, format din roci, care gâzduiește plante exotice.

Kungsleden

E un must pentru cei cărora le plac cățărările. Ruta suedeză este lungă și trece prin patru parcuri naturale, și o rezervație în care călătorii pot găsi păduri de mesteacăn, ghețari, râuri și vârfuri semețe.

Castellucio di Norcia

Aflat în Umbria, Itaila, e faimos pentru întinderea acoperită de flori de toate felurile, care ajung la apogeu în perioada mai-iulie.

Insulele Azore

Localizate în apropiere de Portugalia, sunt considerate unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Oceanului Atlantic. Lacuri înconjurate de păduri, câmpii verzi, peșteri vulcanice, cascade, izvoare termale, varietatea insulelor le face o adevărată minune naturală.

Albarracín

Se află în Estul Spaniei, pe râul Guadalaviar. Călătorilor li se pare că se întorc în timp atunci când ajung aici, explorând străzile ca un labirint, pline de case din lemn și zidurile de fortăreață.

Plaja Cirali

Turcia oferă turiștilor o adevărată oază de liniște prin această plajă. Aici te poți bucura cu adevărat de spetacolul Mării Mediterane, poți înota, sta la soare sau vizita satul din apropiere.

Amiens

Este pe lista patrimoniului mondial UNESCO prin mai multe locuri, în special Catedrala Notre Dame d'Amiens. Orașul francez este casă pentru o varietate de parcuri, grădini și canale navigabile.

Bucovina

Ascunsă între dealuri luxuriante, regiunea istorică din țara noastră, disputată și de Ucraina, este cunoscută pentru mănăstiri și biserici. Aici găsim fresce vechi de sute de ani.

Fiskebäckskil

Coasta de Vest a Suediei este zona perfectă pentru amatorii de saturi pescărești și aventuri cu barca. În Fiskebäckskil găsim exact asta, plus mâncare delicioasă, străzi perfecte pentru plimbare și rute pentru bicicliști.

Bassano del Grappa

Este celebru pentru că este zona unde a apărut băutura grappa. Descoperim aici multe distilerii unde o putem degusta. Turiștii se îndreaptă de obicei spre mult mai celebra sa vecină, Veneția, dar Bassano del Grappa este locul perfect pentru a scăpa de haosul turiștilor și a explora în liniște regiunea italiană Veneto.

Kobarid

Localizat în valea Soca, din Slovenia, e înconjurat de munți maiestuoși și de câmpii superbe. Orașul are o importanță istorică deosebită, cu locuri care datează din Epoca Fierului și un muzeu care comemorează rolul său în Primul război mondial.

Palagruža

Micuțul arhipelag croat e mai dificil de accesat dar este perfect pentru amatorii de liniște și de scuba diving. Te poți bucura în pace de priveliștea extraordinară și de plajele pustii.