În vara lui 2013 am fost în vacanță în Toscana. Am tot povestit despre plimbările prin zonă, despre Siena, Lucca și Chianti, despre cea mai bună înghețată din lume și despre concertul lui Andrea Bocelli, dar încă n-am apucat să vorbesc și despre cazare.

În Toscana, ideal e să stai la o "podere". Adică la o fermă, undeva pe un deal retras, pentru a simți din plin aroma tradițiilor toscane. Dar în sezon e cam greu să-i convingi pe proprietari să închirieze pe mai puțin de-o săptmână. Cum noi am stat doar 3 zile, am ajuns până la urmă la varianta clasică, hotelul.

Am vrut totuși să păstrăm aerul medieval. Și am ales Hotel Leon Bianco, din San Gimignano, poate cel mai frumos orășel colinar din întreaga Toscană. Cocoțat pe un deal, San Gimignano este o comoară întreținută extraordinar din Evul Mediu până acum. Nici o mașină nu pătrunde dincolo de zidurile cetății, toate parchează afară, așa că pe străduțele înguste și pietruite se aud doar urme de pași și forfotă turistică. Am ajuns aici într-o seară, pe la 10. Străzile erau aproape pustii, clădirile fuseseră învăluite într-o lumină caldă și niciun zgomot de motor nu tulbura acea liniște care venea parcă din adâncurile istoriei ... Atmosfera ne-a cucerit iremediabil!

leon-bianco-hotel-san-gimignano

Hotelul Leon Bianco e găzduit de una dintre cele mai vechi clădiri din San Gimignano, mai exact într-un palat medieval, numit Cortesi-Lolli. Este chiar în miezul cetății, în Piazza della Cisterna (la doi pași de celebra gelaterie Dondoli), are 3 stele (vezi aici site oficial), iar pe Booking.com reviewurile excelente i-au adus nota 9, adică "superb". Prețul e și el pe măsură: la început de iunie am plătit vreo 125 de euro pe noapte pentru o cameră dublă, dar totul a fost la superlativ.

hotel-leon-bianco-san-gimignano-toscana (14)
Chiar în fața hotelului este o terasă elegantă

Camera (confort double room) a fost imensă, 23 m². Un mic living cu canapea, TV și mini-bar, o cameră cu un pat extrem de confortabil, un hol încăpător, masă și fier de călcat, o baie maaaare, inclusiv cadă cu jacuzzi. Și, peste toate, un aer romantic, dar de amprenta medievală a acestui hotel ...

hotel-leon-bianco-san-gimignano-toscana (4)

hotel-leon-bianco-san-gimignano-toscana (5)

hotel-leon-bianco-san-gimignano-toscana (2)

Micul dejun, servit la înălțime, pe o terasă, a fost și el foarte OK. Consistent și gustos.

hotel-leon-bianco-san-gimignano-toscana (12)

În, concluzie, sejurul nostru la Hotel Leon Bianco din San Gimignano a fost o alegere extrem de inspirată pentru vacanța în Toscana.

hotel-leon-bianco-san-gimignano-toscana (9)