Fie că zburăm pentru câteva ore, fie pe distanțe mai lungi, confortul e vital când suntem la bord. Atât fizic, cât și mental. Trebuie să avem o vestimentație adecvată, să fim relaxați și siguri că am luat cu noi tot ce avem nevoie și că nu vom avea probleme care să ne strice călătoria.

Iată câteva dintre cele mai importante lucruri de ținut minte odată ce ne-am luat bilete de avion:

Cum să te îmbraci: cât mai comod! Indiferent dacă e vorba despre un zbor scurt sau unul lung, confortul e foarte important. Ține aproape și o jachetă mai groasă, e foarte posibil să fie frig în avion. Renunță la curele, bijuterii, pălării și alte lucruri care îngreunează check-in-ul și se pot pierde. Dacă temperatura la destinație este cu mult diferită față de cea de unde ai plecat, asigură-te că ai în bagajul de mână haine corespunzătoare.

E bine să ai la îndemână o pungă de plastic cu fermoar care să conțină pastă de dinți, periuță, apă de gură, pieptăn, deodorant și șervețele umede. Fie că le folosești pe un zbor lung fie că apelezi la ele înainte sau după zbor, în aeroport, îți vor aduce un plus de confort.

Bea apă suficientă înainte de a te urca în avion, aerul din interior îți poate afecta pielea și te poate deshidrata. În aeronavă, evită alcoolul și caută să rămâi la apă și ceai. E indicat să ai la tine și câteva snacks-uri care îți dau energie, de genul alune, stafide, mix-uri, ciocolată; e posibil să nu fie disponibile la bord.

Ia cu tine o pernă de călătorie, din aceea pentru gât, te va ajuta să te odihnești fără să ajungi la destinație cu dureri de coloană. Unii găsesc util să folosească o mască pentru dormit și dopuri de urechi. Nu uita căștile, dacă preferi să asculți muzică pe telefon în zbor. Dacă ai un drum lung, poți opta pentru o baterie externă, ca să nu ți se descarce telefonul.

Asigurarea de călătorie e foarte importantă, te va proteja în cazul evenimentelor nedorite, dacă pierzi avionul, documentele, banii, bagajele, dacă te îmbolnăvești, ai nevoie de medicamentație specială pentru care nu ai rețeta la tine sau dacă agenția de la care ai luat biletele te-a dezamăgit în ceea ce privește rezervările promise.

Ce nu e bine să pui în bagajul de cală: bani, acte, bijuterii, ceasuri, camere foto - electronice în general, inclusiv laptopuri și iPaduri - tacâmuri, obiecte de artă, chei, medicamente. În general, caută să pui toate astea în bagajul de mână, dacă nu chiar să lași acasă lucrurile de care te poți dispensa. Dacă trebuie să transporți ceva valoros, care nu încape în bagajul de mână, contactează compania aeriană și întreabă-i dacă te pot ajuta să asiguri geanta respectivă, declarându-i valoarea.

Cum să-ți împachetezi lucurile perfect pentru bagajul de mână: