Pentru o săptămână la Roma în doi am decis să ne cazăm la un hotel aflat mai în centrul orașului, ca să nu pierdem multă vreme cu transportul.

Am ales Best Western, un lanț la care apelez destul de des atunci când am în buget cazare la hotel, nu la B&B sau hostel, pentru că apreciez în mod deosebit micul dejun variat, curățenia și wireless-ul gratuit.

Am ales deci o cameră dublă la Best Western Hotel President. De la aeroportul Fiumicino am ajuns imediat cu trenul și apoi cu metroul de la gara Termini.

Iată ce ne-a plăcut și nu prea:

 • Hotelul este la doi pași (efectiv la doi pași!) de stația Manzoni, dar și de stațiile de autobuz și tramvai.
 • Este foarte aproape de gara Termini - două stații - și are linie directă spre stația de la Vatican.
 • Zona este sigură, sunt destule magazine "de cartier", un supermarket mare la maximum 10 minute de mers pe jos, suficiente restaurante și fast food-uri.
 • Camera foarte curată, suficient de mare încât să nu fie sufocantă pentru două persoane, fereastra dădea într-o curte unde era liniște și multă verdeață. Destul de întunecată totuși, iar variantele de iluminat din interior - limitate.
 • Baia foarte spațioasă și modern utilată, iar camerista avea grijă să alimenteze constant stocul de șampon, gel de duș, cremă de mâini și cremă de corp, care erau "de firmă". O surpriză plăcută.
 • Am avut totuși probleme cu presiunea la duș, ne-am simțit ca în episodul din Seinfeld când toată lumea avea părul pleoștit din cauza lipsei presiunii, iar Kramer și Newman s-au implicat în găsirea unor capete de duș pe piața neagră. Noi n-am apelat la varianta asta, poate dacă stăteam mai mult de o săptămână :)
 • Pe hol era un vendomat cu băuturi și snacks-uri, numai bun pentru un raid la 11 noaptea.
 • Micul dejun a fost în stilul Best Western, adică excelent. Variat, gust foarte bun. În fiecare dimneață erau disponibile sucuri de fructe, lapte (nu le combinați :) ), cereale, produse de patiserie, omlete, bacon, mai multe feluri de salam, șuncă și brînzeturi, eram întrebați de fiecare dată dacă vrem cafea, cappuccino etc. Cu un mic dejun de genul acesta mânănci în oraș doar o dată pe zi și mai apelezi la un snack/sandwich/o felie de pizza, pentru că este extrem de sățios (Dacă nu v-ați dat seama deja, ne place mult mâncarea și deseori alegem hotelul în funcție de asta).
 • Stabilimentul e aproape de Coloseum și de Forumul Roman, de Biserica Sfântul Ioan din Lateran (la doar 500 de metri și superbă!) și la o distanță mică de alte obiective turistice.
 • Liftul e destul de înghesuit, abia încap doi oameni și două valize mari, și vine destul de greu, fiind singurul din clădire.
 • Patul poate fi considerat prea mic dacă aveți peste 1,80 m înălțime, dar este foarte confortabil.
 • Internet wireless gratis peste tot.
 • Nu poți controla temperatura din cameră, fie oprești de tot aerul condiționat, fie lași temperatura setată pe general, care uneori poate fi prea ridicată.

Concluzia

Dacă aveți un buget mediu alocat pentru cazarea la hotel, atunci este o alegere bună. Locația excelentă, mâncarea și curățenia îl recomandă. Noi am plătit 800 de lei de persoană, în extrasezon, pentru 6 nopți, ceea ce ni s-a părut un preț OK pentru serviciile oferite. E totuși un hotel de 4 stele, la o plimbare distanță de Coloseum.

Tips

Fie vă luați de acasă un adaptor pentru prizele din Italia, fie lăsați 10 euro la recepție pentru a închiria unul, pe care îl dați înapoi la final și vă luați banii. Nu uitați de taxa de oraș destul de mare, 6 euro de persoană/noapte!

Adresă

Best Western Hotel President
Via Emanuele Filiberto 173, 00185 Roma, Italia
hotelpresident.com