"Cine merge la Untold Festival?" a fost probabil cea mai des intalnita intrebare pe facebook in ultima saptamana. Cu masina, cu trenul, chiar si cu avionul, petrecaretii in cautarea celui mai cool festival al sezonului au gasit o cale sa ajunga la Cluj.

Pline strazile, pline restaurantele, cozi la orice brutarie si covrigarie, fie ele cat de ascunse. Gazdele noastre ne spun ca acum 2 ani, in perioada asta, Clujul dormea. Anul trecut insa n-a dormit nimeni. Acum totul e pe repeat, cu mai multa lume hotarata sa darame recordul pentru cele mai putine ore petrecute in camera.

610x0_4-8809b9.jpg
Intrarea catre Untold Festival

Drumul aglomerat de la Bucuresti, via Pitesti - Valea Oltului - Sibiu - Turda, prevestea numarul mare de turisti petrecareti. Zonele de drum in lucru dintre Ramnicu-Valcea si Sibiu te tin conectat la realitate in cazul in care deja te visezi in occident cu atat vibe pozitiv in gastile din masini.

La destinatie, grupurile se despart. Prieteni-prieteni, pana la cazare. Punctul cel mai dureros al perioadei. O parte, boieri cazati la hotel - Golden Tulip. Noi, norocosi cu prieteni clujeni - Manastur / Faget, direct in paradis.

610x0_3-8dfe83.jpg
Vedere din Manastur

Toata lumea pe Arena!

Destul cu ospitalitatile, distractia ne asteapta! Si pentru asta nu ai nevoie de harta. Catre Untold ajungi urmandu-i pe altii. Sunt mari sanse ca urmand orice grup intalnit la prima intersectie, sa ajungi unde trebuie.

Preschimbarea biletelor în bratara de festival se face la zona de check in, de la singura intrare in festival, amplasata în Parcul Central dinspre Opera Maghiara. 20 de minute de la intrarea catre "bratari" pana in parc. Decent, avand in vedere ca nu vedeai poarta cand te asezai la coada. Controlul de security, destul de evaziv. Ne asteptam la ceva mai amanuntit. Un tip vine cu o replica ce starneste rasete: "No, daca asta o fost tot security check-ul, apai ii bai mare...".

610x0_2-5f5173.jpg
Bratara Untold

Odata intrat in Parcul Central, ai acces la toate scenele si facilitatile. Scena principala, URSUS UNTOLD ARENA, este mult mai mare decat cea de anul trecut, are 28 de metri inaltime si peste 120 de metri lungime a bazei.

Primul mare nume al festivalului a fost Faithless, urmat de Fedde le Grand, iar evenimentul principal al primei seri a fost concertul Tiesto. Artificii, lasere si flacari au marcat momentele de apogeu ale fiecarui show artist.


Faithless la Untold Festival 2016

Ce mancam?

Intrebarea asta nu exprima o problema, ci o dilema. Zona de food nu e chiar o zona, ci un sir lung de casute care vand mancare. Un bulevard intreg de tejghele dichisite cu oferta atat de diversa incat nu stii ce sa alegi. De la mancare traditionala romaneasca la chinezeasca pana la vegane, exista orice. Noi nu ne-am complicat si am ales clasic, niste wurst ce s-au dovedit a fi foarte buni.

Berea

Surprinzator, toate dozele pe care le-am cumparat (nu stiu sa ofer nici macar cu aproximatie un numar aici) au fost reci. Cu toate cozile de la barurile de bauturi, frigiderele pareau sa faca fata.
Plata pentru mancare si bautura se face folosind carduri emise la cashpoint-uri. Acestea se pot incarca cu orice suma, urmand ca din aceasta suma sa se scada pretul bauturii sau al mancarii comandate.

Pro tip: cashpoint-urile si barurile din afara scenelor au cozi mult mai mici decat cele din mijlocul distractiei.

Se pare ca si in 2016 Untold Festival se ridica la nivelul asteptarilor de anul trecut si reconfirma acel titlu de Best Major European Festival.