Pina acum, am auzit povesti tesute in jurul Dubaiului numai despre shoping. Vorbind cu Ela Craciun, simpatica prezentatoare a stirilor diminetii din week end de la Antena 3, am constatat ca poti petrece si cu copiii o mini-vacanta de vis. Ce povesteste Ela:

"Să organizezi o petrecere pentru copii nu-i lucru deloc simplu. Trebuie să faci pregătirile cu ceva timp înainte, să găseşti locul (asta este partea care mie mi se pare cea mai grea, pentru că variantele sunt cam limitate), alegi apoi tema petrecerii, tortul, invitaţiile şi ... tot asa ... caută tot felul de activităţi sa-i distrezi pe copii. Pare simplu la prima vedere, dar nu-i deloc aşa, mai ales când copilul creşte şi, o dată cu el, cresc şi pretenţiile lui. Alex a făcut de curând 10 ani. Am vrut să-i facem un cadou special, pe care să l ţină minte. Aşa că am ales să plecăm în vacanţă în Dubai. Ştiam că o să fie încântat, pentru că mi-a tot spus că vrea să ajungă şi el acolo. Îi arătasem pozele din vacanţă mea, din octombrie 2015. Plus că bifam doua lucruri dintr-un foc: plajă şi distracţie. 30 de grade afară, apă aproape fiartă, relaxare cu parfum de vacanţă.

Am cumpărat biletele din timp, am făcut rezervările, apoi ne-am făcut bagajele. Nu am avut prea multe zile acolo, doar 4, însă suficient cât să le oferim o mini-vacanţă superbă. Ştiam încă de acasă care va fi programul. Dimineaţă plajă şi bălăceala, după amiază plimbare. Dacă ajungi în Dubai, sigur nu o să te plictiseşti. Ba din contra, timpul nu îţi va fi suficient să le cuprinzi pe toate.

Ceea ce trebuie să ai în vedere este că o vacanţă cu copiii este total diferită de una cu adulţii.

Dacă prima oară cand am fost in Dubai, doar eu si sotul meu, am avut tot timpul pentru noi, acum a fost puţin diferit: ne-am dedicat în totalitate copiilor. În fine, dacă eşti părinte, nu trebuie să mai subliniez eu asta, nu-i aşa? :)) Hai mai bine să ţi spun ce nu trebuie să ratezi:

1. Pârtia de ski din Mall of the Emirates. Este frumos să ştii că afară sunt peste 30 de grade, iar înăuntru poţi skia. Tu în tricoul, cei de acolo înfofoliţi în combinezoane, cu căciuli şi mănuşi. Ar fi vrut şi ai mei copii să se dea cu sania pe derdeluş, dar nu era suficient timp pentru asta.

2. Acvariul din Dubai Mall. Impresionant pentru copii, mai ales dacă sunt şi pasionaţi de animale marine. Dacă pârtia doar am vizitat o pe afară, în acvariu am ales mai multe activităţi: ne-am plimbat prin tunel, cu barca prin acvariu, am hrănit peştii şi am intrat în submarinul- simulator.

3. Burj Khalifa - de la etajul 124 poţi vedea Dubai-ul de sus. La ora 18.00 începe şi spectacolul fântânilor, cele mai mari din lume. Şi tot pe la ora 18.00, poţi vedea şi un superb apus de soare. Alex a fost cel mai încântat, mai ales că-i povestisem că este cea mai înalta clădire din lume. Alesia a fost pasionată mai mult de cămila pe care şi-a cumpărat-o de acolo. Puţin cam micuţa să înţeleagă de ce a trebuit să ne cocotăm atât de sus. Am văzut spectacolul fântânilor şi de jos. La fiecare 30 de minute alt spectacol. Aici toată lumea a fost acaparată, cred că am urmărit 4 sau 5 reprize.

4. Abu Dhabi - la 100 de km depărtare de Dubai. Un alt oraş, parcă mai liniştit puţin decât Dubai-ul. Ne-a luat de la hotel prietena mea, care este stabilită acolo de mulţi ani. Alex a vrut la Ferrari World, însă, din păcate, am ajuns cam târziu şi nu merita să dăm o groază de bani să stăm numai 2 ore. L-am văzut pe afară, ne-am făcut o idee, iar data viitoare îl vom bifa şi pe el.

Eu am vrut să-i duc la Marea Moschee, ei au cam strâmbat din nas, dar când au ajuns acolo au rămas cu gură căscată. Se aşteptau să-i duc la vreo "bisericuţa" - ca să citez :) , dar au ajuns în faţă unui loc impresionant: o clădire imensă, poleită cu aur şi marmură peste tot. La plecare mi-au mulţumit că am insistat să mergem şi acolo :)))

5. Dubai Mall aici sunt foarte multe activităţi pe care le poţi face cu copiii. Pare ciudat să zbori până în Dubai ca să stai într-un mall, dar atunci când temperaturile ajung şi la 50 de grade, parcă nu ai vrea să lenevesti numai în hotel. Mai ales că pe plajă, insotiti de copil, nu puteţi sta mai mult de ora 11-11.30.

Pe lângă acvariu, fântâni şi Burj khalifa, la ultimul etaj este un loc de joacă care pe noi, ca adulţi, ne-a lăsat cu gura căscată: Kidzania.

Un orăşel în care sunt peste 50 de activităţi pentru copii. Un fel de meserii pe care le pot încerca, una câte una. Pompieri, poliţişti, lucrători într un supermarket, pilot de avion, pilot de curse, doctor, stomatolog, artist, fotomodel, bucătar şi multe alte meserii. Nu este un simplu loc de joacă, ci este un adevărat orăşel în care ei câştigă bani din aceste activităţi pe care le fac. Primesc nişte "bani" de la bancă pe care îi pot folosi la alte activităţi care se plătesc sau îi pot "înmulţi", iar la ieşire îi cheltuie într-un magazin Hamleys.

Alex, Alesia şi Maya ( fetiţa prietenei mele) au fost pe rând: stomatolog, doctor, pompier, pilot de avion, şofer, fetele au cântat şi pe scenă, Alesia a şi pozat, iar Alex a văzut cum se distribuie un ziar, cum se îmbuteliază Coca Cola şi cum se face ciocolata!

Nici nu ştim când au trecut 4 ore, iar pe ei abia i-am luat de acolo.

6. După Kidzania, trebuia să-l şi sărbătorim undeva pe Alex. Am ales restaurantul Rainforest, o replică perfectă a junglei cu urangutani, elefanţi, şerpi şi liane. Aici i-am cântat "la mulţi ani" şi a suflat în tort.

7. Miracle Garden şi Butterfly Garden. Milioane de flori naturale aranjate excepţional, sub tot felul de forme, în cea mai mare grădină din lume. Ne-am plimbat, am făcut poze, iar copiii au alergat de colo-colo. Din păcate nu am mai ajuns la grădina cu fluturi, ora de închidere era 18.00. Mare atenţie dacă vreţi să ajungeţi aici, grădina este deschisă numai în perioada februarie-mai.

Cam ăsta a fost timpul nostru petrecut tura aceasta aici, însă dată viitoare avem o altă lista care trebuie bifată: safari în deşert, (aici vă recomand să vă cazati la - http://qasralsarab.anantara.de.com/ - poate unul dintre locurile cele mai frumoase pe care le-am intalnit in calatoriile mele, plimbare cu cămila, parcul de distracţii, Aqua Park, Ferrari World, insula palmier. Timp şi bani să avem :) ...)

Nici nu ştim când au trecut cele 4 zile, dar ne bucurăm că am fost împreună şi am petrecut timp cu copiii noştri.

Pont: urmăriţi Booking pentru hotel, alegeţi-va câteva la care v-ar plăcea să staţi, apoi urmăriţi reducerile. Noi am stat la Ritz Carlton şi am prins o reducere de 56%.

PS: să nu va lăsaţi păcăliţi de temperaturile ridicate de afară, oriunde mergeţi înăuntru este ca-n congelator. Ideal ar fi să aveţi un pulover cu voi şi pantaloni lungi. Altfel veţi dârdăi de frig şi probabil, ca mine, veţi răci. Acum, ca o scurtă concluzie: ne-am dorit o vacanţă de neuitat pentru Alex, dar am reuşit să o impresionăm atât de tare pe Alesia, încât nu trece săptămâna să nu ne spună că ea vrea să se mute în Dubai. :)

Pe Ela o puteti descoperi pe www.elacraciun.ro, un blog foarte apreciat. Pagina de facebook a realizatoarei emisiunii Numai de bine de la Antena 3 este: https://www.facebook.com/ela.craciun/