Vacanță la Bari. Puglia, zona din sudul Italiei, chiar în tocul Cizmei, a devenit o destinație din ce în ce mai apreciată de români, pentru că are multe avantaje: e foarte aproape, biletul de avion Bucuresti – Bari este ieftin, cazările în zonă sunt și ele foarte accesibile, iar în câteva zile poți vedea o grămadă de locuri minunate: Polignano a Mare, Ostuni, Lecce, Alberobello, Matera.

Noi am profitat de toate plusurile de mai sus:

  • am luat biletele cu o lună și jumătate înaintea mini-vacanței din aprilie. Am plătit vreo 40 de euro de persoană dus-întors, dar poți prinde prețuri chiar mai bune dacă urmărești promoțiile WizzAir sau dacă îți cumperi biletele mult mai devreme
  • am plătit maximum 55 de euro pe noapte, alegând totuși cazări foarte OK și în zone centrale
  • am văzut toate orașele pomenite mai sus în doar 2 zile și jumătate, fără a simți că suntem pe fugă sau că e obositor

Haideți să vă povestesc programul nostru pe îndelete, poate vă inspiră ;)

Acesta a fost traseul nostru. 500 de kilometri și combustibil de 35 de euro :)

Alte ponturi:
  • Chiar dacă Puglia nu e o zonă foarte turistică, cred totuși că ar fi mai înțelept să evitați vârful de sezon. Cele mai nimerite perioade de vizitare a zonei mi se par aprilie - mai și septembrie - octombrie. Mai puțini turiști, prețuri mai mici, fără temperaturi extreme.
  • Atenție unde parcați! Dacă pe asfalt locurile de parcare sunt trasate cu alb, înseamnă că puteți lăsa mașina fără grijă, e gratuit. Marcajele cu albastru înseamnă că trebuie să plătiți parcarea (de obicei, la un automat), iar cele cu galben arată că nu trebuie să vă aventurați acolo decât dacă vă e dor de o amendă, pentru că locurile sunt rezervate rezidenților, persoanelor cu dizabilități ori celor ce livrează marfă.
  • Nu uitați de celebra siesta, perioada în care italienii trag toate obloanele și își văd de ale lor, lăsând turiștii să rabde de foame și de sete :). Începând cu ora 13:00 (uneori chiar 14:00) până spre 17:00 / 18:00, absolut toate restaurantele și terasele sunt închise!