Vacanță la Bari. Puglia, zona din sudul Italiei, chiar în tocul Cizmei, a devenit o destinație din ce în ce mai apreciată de români, pentru că are multe avantaje: e foarte aproape, biletul de avion Bucuresti – Bari este ieftin, cazările în zonă sunt și ele foarte accesibile, iar în câteva zile poți vedea o grămadă de locuri minunate: Polignano a Mare, Ostuni, Lecce, Alberobello, Matera.

Plecarea a fost într-o zi de vineri. Am decolat de pe aeroportul Henri Coandă – Otopeni la ora 11:35 și după 1:20h aterizam deja la Bari. Rezervasem mașina din timp, pe autoeurope.eu, plătind 90 de de euro pentru 3 zile, cu asigurare full.

Am primit un Citroen C3 Picasso, mai mult decât încăpător pentru un cuplu cu tot cu bagaje, și pe la ora 1 porneam deja spre singurul “obiectiv” ne-turistic: o scurtă sesiune de shopping în apropiere de Bari, la Puglia Outlet Village, lângă Molfetta (AICI - info despre magazine, promoții etc). Am ajuns în numai 20 de minute, ne-am plimbat vreo două ceasuri prin magazinele cu prețuri atractive și produse foarte OK, am făcut câteva achiziții interesante și apoi am demarat spre Bari.


Outletul de la Molfetta

În Bari, capitala Pugliei, nu ne-am propus să petrecem mai mult de o după-amiază. În jurul orei 16:30 ne-am cazat la Hotel City (60 € / noapte, nota 8,3 pe Booking, curat, aproape de centru, am parcat pe străduța de lângă) și am plecat la plimbare.

Ne-a prins o ploaie torențială, așa că Bari nu ne-a putut cuceri decât cu prețurile bune la umbrele :) Am adulmecat, printre picături și bălți, farmecul centrului vechi, Basilica di San Nicola și animația din centrul nou.


Bari sub asediul stropilor de ploaie


Basilica di San Nicola


Veselie anti-ploaie


Mister

Mmmmm

Destul pentru o zi în care am avut și drum România - Italia, și shopping, și ceva plimbare. Se impunea un somn bun, pentru că urmau două zile pline :)