Anul acesta, Ziua Femeii a venit pentru mine cu un cadou deosebit, o excursie in cetatea antica a Sighisoarei. A fost superb! Voi povesti cateva lucruri despre oras, iar intr-un review separat voi scrie si despre hotelul Claudiu, o cazare foarte buna. 

Pentru noi aceasta excursie a venit mai mult decat in momentul potrivit, dat fiind ca simteam nevoia unei vacante. Zic vacanta, pentru ca de odihna nici nu a fost vorba :), dat fiind ca am reusit in 3 zile sa vedem 10 judete. Drumul l-am inceput din Vrancea prin Galati, Braila, pe la intorsura Buzaului ca sa vedem barajul de la Siriu despre va voi povesti intr-un review dedicat lui, Covasna, Brasov cu centrul vechi, Mures cu Sighisoara, Sibiu, Alba cu Cetatea Alba Carolina, Hunedoara cu manastirea Prislop.

P1230131

Dar sa revenim la Sighisoara. Odata ajuns aici, ai senzatia ca ai pasit intr-o cu totul alta zona temporala si te astepti ca pe stazile pietruite sa auzi tropotele cailor de la trasuri, la ferestrele caselor de epoca sa iasa domnitele imbracate in rochii cu crinolina si domnii cu fracuri si jobene sa te intampine in drumul tau, mai ales ca ajungand aici exact in ajunul Zilei Femeii, aleile erau pline de vanzatori ambulanti de flori, animand zidurile cetatii de alta data.

Sighisoara, sau mai bine zis zona ei istorica, nu este mare dar abunda de obiective turistice. Nu trebuie ratata Scara acoperita cunoscuta si sub numele de Scara Scolarilor, construita pentru a usura drumul copiilor spre Scoala din Deal. Era formata la inceput din 300 de trepte, din care astazi se mai pastreaza 176. De preferat s-o vizitati noaptea, pentru ca farmecul ei este sporit de numeroasele spoturi luminoase care o impresoara.

Scoala din Deal este situata pe Dealul Scolii si astazi serveste ca punct de lucru pentru Liceul Teoretic Joseph Haltrich. Pe masura ce vizitam zona ma gandeam ca trebuie sa fie superb sa iti faci liceul printre atatea crampeie de istorie...

P1230101

Foarte aproape de Scoala din Deal se afla Biserica din Deal, unde se poate admira mobilierul medieval si orga. Biletul costa 2 ron de adult si 1 ron de copil si este deschisa spre vizitare intre 10.00-18.00.

Aproape de Turnul cu Ceas, in Piata Muzeului se afla Biserica Manastirii, care se poate vizita intre 10.00 si 17.00 in fiecare zi pentru ca pe la 18.00 sa se poata participa la concertele de orga. Biletele de intrare sunt tot 2 ron adult si 1 ron copil.

P1230094

In zona Turnului Cizmarilor se gaseste Biserica Romano-Catolica Sf. Iosif. Aceasta se viziteaza fara taxa. Tot in Piata Muzeului se afla si Casa Vlad Dracul unde se presupune ca a locuit fiul lui Mircea cel Batran, astazi  fiind transformata intr-un restaurant foarte bine pus la punct.

Trebuie vizitat si Muzeul de istorie, amplasat in Turnul cu Ceas. Tariful este de 12 ron persoana, iar pentru a vizita colectia de arme medievale adapostita in cladirea vecina mai trebuie inca 6 ron. Programul de vizita este intre 9.00 si 17.30.

Este o locatie cu totul deosebita, dar care mai are inca nevoie de multe investitii pentru ca si urmasii nostri sa se bucure de franturile de istorie pe care le povesteste Sighisoara.

[gallery ids="7293,7292,7230,7231,7284,7285,7286,7287,7289,7290,7291"]