1. Foie Gras Canadian - In Montreal, la restaurantul Joe Beef se mananca cel mai bun sandvis cu foie gras. Contine pui, sunca, foie gras, cheddar si totul este acoperit cu sirop de artar, produs in zona. Este un sandvis cald, realizat dupa o reteta care reflecta influenta galica a orasului.

Joe Beef 1_Credit Tourisme Montreal, Pierre-Luc Dufour
Restaurantul Joe Beef

2. Degustare de soba - Daca ajungeti in Japonia, merita sa va opriti la hanul traditional Ryokan Sugimoto unde puteti degusta deliciosii taitei soba. Sunt taitei subtiri facuti din faina de hrisca si pot fi serviti reci, cu sos sau in bulion fierbinte cu supa cu taitei.

soba1
Taitei Soba

3. Panaforte, prajiturica italieneasca - In Siena se mananca cea mai buna prajitura calda, densa, servita alaturi de un espresso sau un vin dulce. Daca va plimbati pe strazile orasului veti descoperi mai multe variante ale acestei prajiturele insa toate sunt foarte gustoase si contin mirodenii si fructe (portocale, curmale, seminte de pin, migdale, piersici, caise, stafide).

Panforte-Antico-20
Prajitura Panaforte

4. Fructele de Acai - Cele mai gustoase fructe se gasesc in orasul Florianopolis, din Brazilia. Merita sa incercati experienta unor zile petrecute pe niste plaje care mai de care mai spectaculoase si in timp ce nisipul va trece printre degete, sa savurati pulpa dulce a fructelor de Acai.

Acai berries
Fructe Acai

5. Cel mai bun Taco - Pe malul Marii Caraibilor, pe Playa del Carmen in Mexic se afla un restaurant micut, "La Fragata", unde bucatarul face cel mai bun tacos cu creveti, proaspat pescuiti, iar preturile sunt accesibile.

dscn3781
Restaurantul "La Fragata"

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6.