Am petrecut o zi in Parcul Natural Comana și copiilor le-a plăcut foarte mult. OK, nu doar lor :) Parcul de Aventură Comana este un loc excelent și pentru copii, și pentru adulți.

Iată de ce:

 • E “la doi pași” de București - cei 30 de kilometri îi faci în maximum 45 de minute
 • E foarte civilizat - chiar dacă intrarea în Parcul Natural este liberă, nu dau buzna specimene necivilizate (cel puțin noi nu am întâlnit niciunul, deși am prins o zi foarte aglomerată)
 • E spectaculos - totul e la standarde înalte, de la amenajarea peisagistică la servicii și de la materialele folosite la atitudinea angajaților.

Parcul de Aventură Comana are 6 trasee pentru copii, 3 trasee pentru adulți (dificultate progresivă: ușor, mediu, dificil) și o tiroliană peste lac, super spectaculoasă.

Pret bilet intrare Parc Aventură Comana: 50 de lei / 3 ore. În acest preț sunt incluse și 3 treceri cu tiroliana peste lac.

Dacă ajungeți într-o zi aglomerată, ca noi, e posibil să nu găsiți echipament disponibil din prima, așa că vă înscrieți pe o listă de așteptare și vă sună oamenii de acolo când au echipamentele gata. La noi a durat un ceas, timp în care ne-am plimbat cu bicicletele prin parc și am băut o limonadă la terasa "La Grădină".

După predarea echipamentului (hamuri, cască, mănuși), angajații Parcului de Aventură fac instructaj temeinic fiecărui plătitor de bilet, fie că e un țânc de 5 ani, fie că e un adult. Cel mai important sfat: carabiniere (cârligele cu care se agață chingile de coardele suspendate) trebuie mutate pe rând, astfel încât întotdeauna cel puțin una dintre ele să fie prinsă de coardă, pentru a nu risca o căzătură de la înălțime.

Traseele sunt pentru toate gusturile și toate puterile. Unele sunt numai bune pe pici care vor să-și invingă frica de înălțime, altele sunt potrivite pentru toată lumea, iar unele sunt adevărate izvoare de adrenalină pentru cei mai curajoși dintre "oamenii mari". Întotdeauna sunt prin preajmă angajați ai Parcului, care te pot ajuta dacă te împotmolești sau ai nevoie de sfaturi. Ba chiar să și coboare pe cineva care e cocoțat într-un copac, dar i s-a făcut teamă să mai continue traseul.

Preferatul copiilor este traseul cu tiroliana peste lac, care are 130 de metri.

Cum ajungi la Parcul de Aventură Comana? Intrarea este pe drumul care trece pe lângă Complexul Casa Comana și se îndreaptă spre pădure.

Care este programul de funcționare? De luni până vineri de la ora 9:00 la ora 17:00, iar sâmbăta şi duminica de la 9:00 la19:00.

Cât costă distracția? Iată o listă cu prețuri pentru Parcul de Aventură Comana:

 • tiroliană peste lac - 10 lei trecere
 • perete de escaladă - 20 de lei o jumătate de oră sau 40 de lei o oră
 • tir cu arcul - 10 lei / 5 săgeți
 • închiriere biciclete - 15 lei pe oră sau 50 de lei pe zi (8 ore)
 • barca cu vâsle - 35 de lei pe oră
 • caiac cu un loc - 25 de lei pe oră (30 de lei cu 2 locuri, 35 de lei cu 3 locuri)
 • zbor cu motoparapanta - 250 de lei / 10 minute
 • pescuit - 100 de lei / persoană / 12 ore (cel puțin 5 persoane în grup; se ridică max. 5kg de pește)
 • teren de tenis - 50 lei pe oră (sau 100 de lei în nocturnă)
 • plimbare cu trăsura - 120 de lei pe oră

În curând va fi disponibil și un teren de 4.000 de metri patrați pentru paintball.

Evident, in parc sunt si terase-restaurant, cu preparate foarte interesante. Probabil au un caiet bun cu retete de mancare sau cu retete prajituri :) Sigur ca preturile nu sunt cele mai mici posibile. Ai insa si varianta de a veni cu mancarea la tine si de a face un picnic pe pajiste.