Imposibil să nu vă fi zis măcar o dată: "Gata, am nevoie de o pauză, las tot ce am de făcut și plec să mă relaxez!". E, cum ar fi să plecați vreo 4 luni, într-o croazieră în jurul lumii?

Am fost de 3 ori în astfel de vacanțe. Cel mai mult am stat 10 nopți și mi s-a părut suficient. Dar 123 de nopți? "Două cupluri de români sunt plecate chiar acum într-o astfel de croazieră", am aflat zilele trecute de la Andreea Zala și Liliana Iacob, brand-manageri la Perfect Tour, într-o conferință de presă.

Ar fi o experiență cel puțin interesantă, dar mi se pare mai potrivită pentru seniori, pentru oameni care nu mai au grija jobului sau a copiilor și se pot detașa complet, bucurându-se de relaxare totală.

IMG_7194

Următoarea îmbarcare de agest gen din oferta Perfect-Tour e în septembrie 2013, pe vasul Costa neoRomantica, construit în 1993, apoi complet renovat în 2003 și încă o dată în 2011. Are 789 de cabine în care încap 1.350 de pasageri, plus 600 de oameni în echipaj, iar la dotări găsim 4 restaurante, 5 baruri, un Spa de 4.400 de metri patrați, 2 piscine, pistă de jogging, cazino, bibliotecă, disco, shopping center etc. Evident, confortul la bord e maxim, rămâne de testat rezistența la vacanțe prelungite :).

Iată și traseul: Civitavecchia (Italia) - Savona (Italia) - Barcelona (Spania) - Casablanca (Maroc) - Mindelo (Brazilia) - Macapa (Brazilia) - Manaus (Amazon, Brazilia) - Santerem (Amazon, Brazilia) - Belem (Amazon, Brazilia) - Recife (Brazilia) - Salvador de Bahia (Brazilia) - Rio de Janeiro (Brazilia) - Punta del Este (Uruguay) - Buenos Aires (Argentina) - Montevideo (Uruguay) - Puerto Madrin (Patagonia, Argentina) - Port Stanley (Ins. Falkland), Ushuaia (Argentina) - Punta Arenas (Chile) - Puerto Chacabuco (Chile) - Puerto Montt (Chile) - Valparaiso (Chile) - Insula Paștelui (Polinezia) - Papeete (Tahiti) - Moorea (Polinezia Franceza) - Bora Bora (Polinezia Franceză) - Nuku’alofa (Tonga) - Auckland (Noua Zeealandă) - Sydney (Australia) - Melbourne (Australia) - Perth (Australia) - Port Louis (Mauritius) - St. Denis (Reunion) - Maputo (Mozambic) - Richards Bay (Africa de Sud) - Durban (Africa de Sud) - Cape Town (Africa de Sud) - Walvis Bay (Namibia) - Jamestown (St. Helena) - Dakar (Senegal) - Tenerife (Spania) - Madeira (Portugalia) - Malaga (Spania) - Marsilia (Franța) - Savona (Italia).

Destul de lung, nu? :) Printre "escalele" în porturile din intinerariu se mai strecoară și 67 de zile petrecute doar pe mare.

Iar prețurile pornesc de la 14.989 de euro de persoană pentru o cabină interioară și ajung la 40.489 de euro de persoană pentru o cabină luxoasă, cu balcon! Mai multe detalii aici. Așa, ca fapt divers, românii care sunt acum plecați într-o astfel de croazieră în jurul lumii au rezervat o cabină de 32.000 de euro și una de 40.000 de euro!

[box type="tick" size="large" style="rounded"]Nu uita de concursul de pe călătorim.ro! Click aici pentru a vedea super-premiile noastre![/box]

Ca să atingem și zona low-cost a croazierelor, trebuie spus că tot la conferința Perfect Tour am aflat de o croazieră de 3 zile pe Mediterana (MSC Divina, pe traseul Istanbul - Dubrovnik  -Venezia), al cărei preț pornește de la doar 120 de euro de persoană (mai multe detalii aici)

IMG_0535

Ce am mai aflat la conferință? Că agenția în discuție vizează o majorare cu peste 60% a cifrei de afaceri în 2013 și că acordă o atenție deosebită croazierelor. De altfel, conferința a avut loc în Showroom-ul de croaziere, o zonă special amenajată la etajul 1 al Băneasa Shopping Center, Sala Imagika, chiar la intrarea în Grand Cinema Digiplex.

Setting-ul e drăguț, cu cîteva șezlonguri care îți fac poftă de vacanță și cu un ecran gigant pe care funcționează aplicația Cruise Experience 3D, cu ajutorul căreia vizitatorii își pot face poze simulând prezența la bordul unui vas de croazieră, pe punte sau în cabină etc. Showroom-ul e deschis până pe 11 martie, iar de acolo puteți primi două cataloage din care să vă inspirați: "Enciclopedia croazierelor 2013" și "Colecția de vacanțe 2013".

[gallery ids="6846,6847,6848"]