Manarola

Cinque Terre, La Spezia, într-o zonă absolut superbă din nordul Italiei. Cea mai plăcută variantă de a ajunge aici e o plimbare dinspre la fel de fermecătorul Riomaggiore, pe celebra Via dell'Amore.

Willemstad

Capitala Antilelor Olandeze şi centrul politico-administrativ al insulei Curaçao, în Marea Caraibilor.

La Boca

Cel mai colorat cartier al capitalei Argentinei, Buenos Aires, întemeiat de imigranţi italieni care au modelat locul după asemănarea Genovei.

Wrocław

Unul dintre cele mai încîntătoare oraşe din Polonia, a cărui piaţă centrală a fost ridicată în secolul 12.

Longyearbyen

O pată de culoare într-un loc mai mereu îngheţat, ţinînd cont că orăşelul de 2.000 de locuitori e în insulele Svalbard, situate în Oceanul Arctic şi aparţinînd Norvegiei.

Nyhavn

Faima şi farmecul acestei zone pitoreşti din Copenhaga, situate de-a lungul unui canal, au fost aduse de marinarii care chefuiau aici pe vremuri şi de Hans Christian Andersen, cel mai cunoscut rezident al Nyhavn-ului.

Guanajuato

Un mic oraş din centrul Mexicului, răsărit într-o vale îngustă, cu multe scări şi străzi pietonale. După ce îţi clăteşti ochii cu clădirile pastelate poţi vizita Muzeul Mumiilor din oraşul al cărui nume se traduce "Dealul Broaştelor" :D.

Lima

E capitala şi cel mai mare oraş al statului Peru. Iar Zona Metropolitană Lima, cu 9 milioane de locuitori, e a patra cea mai mare aşezare din America, după Sao Paulo, Mexico City şi New York. Dar stilurile arhitecturale transformă multe zone ale oraşului într-o arenă a culorilor şi a artei.

Jaipur

Este capitala statului Rajasthan şi unul dintre cele mai cunoscute oraşe din India, supranumit "Pink city", pentru că faţadele oraşului vechi sînt vopsite în roz.

Bryggen

Parte a patrimoniului cultural UNESCO, această zonă reprezintă zona veche a oraşului Bergen, de pe coasta vestică a Norvegiei. Aceste clădiri colorate aparţineau negustorilor nemţi din Liga Hanseatică. Între 1172 şi 1702, Bryggen a ars de 7 ori, de fiecare dată fiind reconstruit după modelul original. Cartierul a fost apoi distrus în marea sa majoritate de un cutremur în 1944 şi de alte două incendii in '55 şi '58.

Sursa: environmentalgraffiti.com, Wikipedia. Surse foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10