Mica noastra planeta este plina de comori naturale, fie ca vorbim despre munti, mari si oceane, delte sau canioane. Insa printre acestea se mai numara si cascadele. Acestea caderi spectaculoase de apa ofera peisaje incredibile si o senzatie de libertate invaluita in mici picaturi de apa, iar daca aveti ocazia sa admirati un astfel de spectacol al naturii, merita sa va bucurati de el.

Articolul de mai jos prezinta un clasament al celor mai frumoase cascade din lume. Orice amator de calatorii ar trebui macar o data in viata sa vada un astfel de obiectiv turistic care iti taie rasuflarea.

Locul 1: Angel Falls - Venezuela

Salto Angel sau Salto del Angel (Cascada Ingerului), cum i se mai spune, este localizata in sud-estul Venezuelei, in America de Sud, are o inaltime de 979 metri si o cadere de 807 metri. Apartine de Parcul National Canaima si este una dintre cele mai importante puncte de atractie turistica din Venezuela. Datorita caderii atat de mari, apa nu are timp sa ajunga la sol si se evapora. (Site oficial AICI)

Angel-Falls

Angel Falls

Locul 2: Victoria Falls – Africa de Sud

Cascada Victoria se situeaza pe cursul fluviului Zambezi, la granita dintre Zimbabwe si Zambia, intre orasele Victoria Falls si Livingstone. Are o latime de 1737 metri si o inaltime de 108 metri, fiind considerata cea mai mare fasie de apa din lume creata de o cascada. In anul 1989 este declarata de catre UNESCO monument al naturii, fiind una dintre cele mai inalte cascade din lume. (Site oficial AICI)

Victoria Falls

Victoria Falls

Locul 3: Nohkalikai Falls - India

Nohkalikai Falls este una dintre cele mai inalte cascade din lume, se situeaza in India si are o inaltime de 340 metri. Se afla in apropiere de Cherrapunji, unul dintre cele mai umede locuri de pe Pamant. La baza cascadei s-a format un fel de piscina cu o culoare neobisnuita a apei. (Site oficial AICI)

nohkalikai

Nohkalikai Falls

Locul 4: Kaieteur Falls - Guyana

Kaieteur Falls este o cascadă pe râul Potaro în Parcul Național Kaieteur, Guyana. Are o inaltime de 251 de metri, o latime de 113 metri, un volum de apa de 663 metri pe secunda si curge printr-o serie de cascade abrupte. Este o atractie majora in Guyana chiar daca se situeaza intr-o zona mai pustie, fara drumuri amenajate sau hoteluri. (Site oficial AICI)

Kaieteur-Falls-Guyana

Kaieteur Falls

Locul 5: Browne Falls - Noua Zeelanda

Cascada Browne se afla in fiordul Doubtful Sound din Insula de Sud, in Parcul National Fiordland din Noua Zeelanda, fiind situata intr-o padure langa Hall Arm. Inaltimea cascadei difera in functie de masuratori si variaza intre 619 metri si 836 metri. Cascada provine din lacul glacial „Lake Browne”, care are altitudinea de 836 m deasupra nivelului marii. Cascada Browne este considerata una dintre cele mai mari caderi de apa. (Site oficial AICI)

chute-browne-falls

Browne Falls

Sursa: 1, 2, 3, 4, 5