Arhitectura ne poate surprinde de multe ori in moduri bizare. Din ce in ce mai multi arhitecti se intrec in depasirea limitelor si realizeaza constructii interesante si atipice.

Noi am pregatit un top al celor mai atipice cladiri din lume.

1. Crooked House, Polonia - in romana se poate traduce "Casa Stramba", se afla in localitatea poloneza Sopot si a fost construita in anul 2004. Suprafata casei este folosita de un centru comercial, un restaurant cu o terasa, o sala de jocuri dar si sediul radioului Muzyka Fakty FM.

Krzywy-Domek-Crooked-House_1
Crooked House

2. Basket Building, SUA - Cladirea apartine unui producator american de cosuri din lemn de artar realizate manual si a altor articole necesare zi de zi. A fost construita in anul 1997 si poate fi admirata in Ohio.

Longaberger_basket_building
Basket Building

3. House Attack , Austria - Acesta este numele constructiei de la Muzeul Modern Kunst Siftung Ludwig din Viena, Austria. Desi muzeul avea deja o constructie interesanta cu spatii unde localnicii se pot relaxa pe canapelele amplasate in aer liber. Peste a fost adaugata o casa rasturnata oferind impresia ca ataca muzeul.

14-Erwin-Wurm-House-Attack-2006
House Attack

4. Sediul Uniunii Arhitectilor din Romania - Aflata in topul celor mai bizare cladiri, este o combinatie de stiluri intre clasic si modern. Casa Paunescu este numele fostei case din care a mai ramas o parte si peste care s-a construit o cladire ultra moderna din sticla si otel

28107161
Sediul Uniunii Arhitectilor din Romania

5. Corpus Museum, Olanda - Este un muzeu cu o forma interesanta datorita formei de corp uman integrata in cladire insa in interior este un muzeu interactiv care ofera o experienta unica despre corpul uman, chiar in structura unuia.

IMd landelijke projecten mei-2011
Corpus Museum

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6.