1. Strainii alcatuiesc majoritatea populatiei din Dubai. Localnicii, numiti “emirati”, reprezinta doar 15 % din totalul populatiei.

2. Dubai a cerut autoritatilor Disneyland sa ia in considerare construirea unui complex aici, insa au fost refuzati, considerand ca Dubai este un loc prea mic pentru un asemenea concept. De aceea, Dubai a decis sa construiasca propriul parc tematic numit Dubailand.

3. In Dubai, exista soferinte de taxi, numai pentru cursele de femei.

4. Stiati ca uleiul a fost descoperit in Dubai, in 1963? Astazi insa, uleiul reprezinta doar o mica parte din veniturile din Dubai, aproximativ 11% . Eforturile sunt concentrate pe dezvoltarea turismului si a comertului – aceste doua puncte fiind si cele doua mari componente ale economiei din Dubai.

5. Cea mai inalta cladire din lume este zgarie-norul Burj Khalifa care se afla in Dubai si are peste 800 de metri si 164 de etaje.

6. Dubai este orasul cu cea mai rapida crestere din lume. In 1991, Dubai avea doar o cladire inalta la marginea desertului. In prezent, Dubaiul numara peste 400 de cladiri uriase.

7. Statia de metrou de la sol a fost deschisa din 2009 si se compune din 42 de statii, care au fost construite in doar 18 luni.

8. Pe timpul verii, temperaturile ajung la 48 de grade Celsius și nu scad sub 35°, nici in timpul noptii. Tocmai de aceea, statiile de autobuz sunt dotate cu aer conditionat .

9. Burj Al Arab, cel mai luxos hotel din lume, cotat cu 7 stele este construit pe o insula artificiala, in largul coastei.

10. In Dubai, nu exista niciun sistem de adrese standard, facand din sistemul serviciilor de livrare o adevarata provocare. In locul unui singur rand completat la adresa, spatiile de pe scrisori sau de pe pachete arata cam asa: “Locuiesc pe strada urmatoare celei care duce la drumul spre aeroport, a doua casa pe stanga, cea cu gard verde.