In perioada 19 - 23 noiembrie 2014, la Bucuresti se desfasoara Targul International GAUDEAMUS - Carte de invatatura, in Pavilionul Central Romexpo. Este cel mai important si mai longeviv eveniment cultural de tip expozitional din Romania, fiind organizat de catre Radio Romania si care aduna anual peste 100.000 de vizitatori.

Sunt prezente 400 de edituri romanesti si straine, tipografii, centre si institute culturale, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational, librarii, biblioteci, etc.

Editia de anul acesta, are deschiderea oficiala pe data de 19 noiembrie, de la ora 12:00, iar invitatul de onoare al Targul International GAUDEAMUS - Carte de invatatura este Federatia Rusa.

Programul targului este zilnic intre orele 10:00 - 20:00, iar accesul se face pe baza biletului de intrare, in valoare de 5 lei sau a abonamentelor ( valabile pentru intreaga perioada a targului ) in valoare de 10 lei. Copiii cu varste sub 7 ani, elevii, studentii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori si jurnalistii au intrarea libera, pe baza documentelor specifice, vizate la zi.

La targ este organizat proiectul "Cartile se intorc acasa", o campanie de donatie, de carte, pentru bibliotecile publice si scolare din mediul rural. Daca bibiloteca de acasa a devenit neincapatoare, nu ezitati sa aduceti vechile volume la targ, pentru a putea fi trimiste catre bibliotecile rurale si scolare, dar si catre comunitatile romanesti din strainatate.

targul-de-carte-gaudeamus-2011-foto-adevarul

5130112-mediafax-foto-razvan-chirita

Surse: 1, 2, 3.