O femeie de 90 de ani din SUA, care a fost diagnosticată cu cancer, a preferat să-și trăiască restul vieții călătorind în loc să facă tratament.

Norma nu s-a dat bătută atunci când, în decurs de doar două săptămâni, soțul său, cu care își împărțea viața de 67 de ani, a murit, iar ea a primit vestea că este bolnavă de cancer. În schimb, l-a privit pe medic în ochi când a întrebat-o ce tratament vrea să facă: "Nici unul. Am 90 de ani, am trăit destul. Vreau să văd lumea!".

Are doar 50 de kg și 1,5 metri, așa că doctorul a fost foarte contrariat, apoi și-a dat seama că alegerea îi aparține Normei și că este cea potrivită pentru ea. "Ca doctor, am văzut ce face tratamentul pentru cancer din oameni. Mai ales la o vârstă atât de înaintată. Sunt efecte secundare devastatoare și nu era nici o garanție că ar fi supraviețuit măcar operației. Și eu aș fi făcut la fel. Vă doresc o călătorie fantastică!", le-a transmis medicul.

"Studenta la medicină care-l însoțea pe doctor a rămas într-o parte, discretă. Până la acel moment fusese la salonul de nașteri, unde văzuse doar femei însărcinate și bebeluși și s-a gândit la începutul vieții, nu la sfârșitul ei. Chipul ei la finalul discuției indica faptul că primise cu adevărat o lecție de viață. Asta nu înveți la Medicină!", a explicat fiul Normei, Tim.

Fiul și nora sa, care au o rulotă cu care se deplasează în călătorii, au decis s-o ia cu ei și să-i ofere aventura vieții. I-au făcut chiar și o pagină de facebook: Driving Miss Norma. Au pornit la drum prin Statele Unite, alături de câiniele Normei, Ringo. Timp de aproape un an, cei patru au văzut multe locuri superbe din SUA, urcându-se și într-un balon cu aer cald, ceea ce Norma visa de multă vreme. Printre locurile preferate ale femeii se numără Yellowstone National Park și New Orleans, dar și Arizona, unde, culmea, a văzut chiar zăpadă!

Au făcut peste 20 de mii de kilometri în 75 de locații din 32 de state, dar au fost nevoiți să se oprească luna aceasta pentru că starea de sănătate a Normei s-a înrăutățit.

"În ultimul an am învățat foarte multe despre viață, dragoste și trăitul în prezent. Miss Norma a experimentat foarte multe senzații și locuri noi, a gustat mâncăruri de care nici nu auzise și a avut parte de numeroase premiere. Indiferent unde suntem, când o întrebăm pe Norma care e cel mai frumos loc în care a fost, răspunde «Chiar AICI!». Am învățat foarte mult de la ea și de la oamenii pe care i-am întâlnit. Aceștia ne-au făcut călătoria specială. Suntem copleșiți de bunătatea și de ajutorul lor, oriunde ne ducem. Am încercat să-i explicăm Normei ce înseamnă călătoria ei pentru ceilalți și cât de mulți oameni a influențat. E greu să facem asta. Nici nouă nu ne vine să credem! E vorba până la urmă de limbajul universal al iubirii și al grijii pentru alți oameni. Inimile noastre sunt pline", a scris familia Normei pe pagina de Facebook.

Imagini cu aventurile Normei puteți vedea în galeria foto!