De ce iubim calatoriile? Este simplu si totodata dificil de raspuns.

Cand calatorim ne detasam si uitam de toate grijile si problemele, uitam de jobul stresant si epuizant, lasam totul in urma si pornim spre o noua aventura. Inca din copilarie asteptam cu nerabdare țârâitul ceasului desteptator, care, uneori, ma prindea treaza, plina de emotie si entuziasm. Iubesc adrenalina pregatirii bagajelor, care imi solicita destul de mult timp si totusi neintarziind sa apara intrebarea "Am uitat ceva?! :O".

Pentru mine o noua calatorie reprezinta o alta evadare din cotidian, o iesire din banal, din rutina de zi cu zi si o noua ocazie de a explora lucruri noi. Apreciez fiecare calatorie ca pe o noua experienta, chiar daca am mai fost in locul respectiv. Sunt intotdeauna relaxata, ma bucur de atmosfera, de oameni, de arhitectura, incerc sa iau din fiecare loc ce este mai bun. Pentru unii oameni, incluzandu-ma si pe mine, calatoria reprezinta un stil de viata, plin de fericire, libertate, noutate si nu in ultimul rand cunoastere.

O simpla schimbare de peisaj iti da aripi, te face sa te simti in al 9-lea cer. Ai parte de cateva zile de vis pe care sa le petreci asa cum vrei tu, fara sa ai un program prestabilit. Calatoriile te expun la necunoscut si te duc dincolo de zona de confort. Poate ca farmecul oricarei calatorii e fix partea ce ramane incontrolabila, neprevazuta. Deasemenea, calatoriile iti ofera ocazia sa petreci timp alaturi de persoana iubita, prieteni sau familie. Acest lucru reprezinta un prilej de cunoastere reciproca si apropiere. Noul si prezentul sunt traite din plin, cu toata fiinta. Cand calatoresti pur si simplu esti foarte viu :).

Am ajuns la concluzia ca iubim calatoriile deoarece datorita lor ajungem sa ne cunoastem pe noi insine. Cum spunea si Eliade, "cea mai pretioasa calatorie este aceea catre sufletul nostru, catre noi insine".