A venit iarna! Ce poate fi mai frumos in sezonul de iarna, decat o vacanta la munte, unde sa petreci toata ziua pe partie, iar seara sa te retragi langa un semineu, la caldura, cu o cana de vin fiert sau de ceai in mana, in compania familiei sau a prietenilor? Noi ti-am pregatit un top al celor mai frumoase statiuni montane din lume, iar tu, trebuie sa te decizi unde vrei sa pleci.

1. Cortina D'Ampezzo, Italia

Situata in inima Muntilor Dolomiti, recunoscuta ca fiind “perla” regiunii, este destinata clientilor obisnuiti cu luxul. Cortina, se afla la 1224 metri altitudine si are un farmec alpin greu de egalat.

53804cortina01
Cortina D'Ampezzo, Italia

2. Mont Tremblant, Canada

Statiunea Mont Tremblant este recunoscuta pentru cele 96 de partii de schi, dintre care peste 60 sunt luminate pana noaptea tarziu. In afara de schi sau drumetii pe numeroasele trasee, turistii pot face canoe, rafting sau pot participa la curse de masini.

mont-tremblant-canada
Mont Tremblant, Canada

3. Chamonix Mont-Blanc, Franta

O statiune deosebita si rafinata, Chamonix este una dintre cele mai cautate destinatii de schi din Europa. Este situata la 1.035m altitudine, la poalele Masivului Mont Blanc

MR2_Chamonix_p108
Chamonix Mont-Blanc, Franta

4. Aspen, SUA

Aspen - este situata in Muntii Stancosi din SUA, fiind renumita pentru partiile de schi si pentru frumusetea locurilor, indiferent de sezon. Un loc perfect atat pentru cuplurile tinere, cat si pentru familiile cu multi copii.

aspendowntown
Aspen, SUA

5. Kitzbuhel, Austria

Regiunea este cunoscuta datorita concursului masculin din cadrul circuitului Cupei Mondiale, unde anual se intrec cei mai buni schiori ai lumii. Pune la dispozitie 148 de kilometri de partii, la altitudini intre 800 si 2.000 de metri.

bergbahn
Kitzbuhel, Austria

6. Vail, SUA

Statiunea Vail, pune la dispozitie 2600 de hectare de teren unde se poate schia si in plus ofera diferite activitati precum: plimbari cu caleasca trasa de cai sau trasee absolut superbe dar si galerii de arta sau muzee.

Vail, Colorado tourism destinations
Vail, SUA

7. Lech, Austria

Lech este o statiune de lux, recomandata celor care sunt incepatori intr-ale schiatului, deoarece aici se afla cateva scoli de schi foarte apreciate. Este o destinatia perfecta pentru familii cu copii.

agbs-01

Lech, Austria

8. Lacul Louise, Canada

Localizat in mijlocul Parcului National Banff, Lacul Louise este una dintre cele mai frumoase zone montane din lume. Ofera trei zone principale de schi: Mount Norquay/Mystic Ridge, Sunshine Village si Lake Louise.

luxury-hotel-top-5-christmas-2012-fairmont-lake-louis
Lacul Louise, Canada

9. Zermatt, Elvetia

Statiunea Zermatt este renumita pentru cel mai lung sezon de schi, in aceasta zona, zapada este prezenta aproximativ tot anul.

croppedimage780520-Zermatt-Schweiz-by-Michael-Portmann
Zermatt, Elvetia

10. Stowe, SUA

Statiunea Stowe din Vermont, Statele Unite, este recunoscuta pentru partiile abupte, recunoscute in toata lumea, destinate numai schiorilor profesionisti, dispusi de adrenalina.

activities_winter5
Stowe, SUA

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11.