De-a lungul timpului, maiestria arhitecturala s-a exprimat prin inaltarea templelor si bisericilor. Au fost abordate toate stilurile si s-au folosit diferite inovatii ajungand marii artisti sa creeze ceva rafinat si perfect.

1. Cathédrale Notre-Dame de Paris, Franta

La-Notre-Dame-de-Paris
Cathédrale Notre-Dame de Paris

Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.

2. Biserica din Porthleven, Marea Britanie

church3__700
Biserica din Porthleven, Marea Britanie

3. Sagrada Família, Barcelona - Spania

52544190e8e44eff020006cf_ad-classics-la-sagrada-familia-antoni-gaudi_sfpassio-908x1000
Sagrada Família, Barcelona

Imensa catedrala încă nu este terminată, deși se lucrează la ea din 1882. Sursele de finanțare sunt donațiile private și încasarile din biletele de intrare.
Antonio Gaudi a lucrat la constructia catedralei peste 40 de ani, ultimii săi 15 ani din viață fiind dedicați în exclusivitate acesteia. Estimările inițiale, bazate pe tehnicile de construcție ale începutului secolului 20, preconizau un termen de câteva sute de ani pentru terminarea construcției. Gaudi ar fi comentat, în legătură cu aceast termen: „Clientul meu nu se grăbește”.

4. Catedrala St. Vitus, Praga - Republica Ceha

c-prague-st-vitus-cathedral-1
Catedrala St. Vitus, Praga

5. Biserica Jak, Budapesta - Ungaria

none387__700
Biserica Jak, Budapesta

6. Biserica St. Anne's, Vilnius - Lituania

Vilnius_St-Anne-s-Church_2764
Biserica St. Anne's, Vilnius

7. Biserica Savior on Spilled Blood, Sankt Petersburg - Rusia

none4255__700
Biserica Savior on Spilled Blood, Sankt Petersburg

Biserica Savior on Spilled Blood, Sankt Petersburg, Rusia. Biserica este una dintre cele mai mari din Rusia, ocupând unul din malurile canalului Griboedov, care străbate orașul. Numele de "Biserica de pe sângele vărsat" (The Church of the Savior on Spilled Blood) face referire la sângele lui Alexander II al Rusiei, care a fost asasinat, în acel loc, la data de 13 martie 1881.

8. Biserica de pe Insula Bled, Slovenia

slovenia-beautiful-bled-church__700
Biserica de pe Insula Bled

Biserica de pe insulă, cu uriașa sa clopotniță separată de restul clădirii, cu influente venetiene, a fost construită în anul 1465. Un element special al bisericii de pe insulă este "clopotul dorințelor", care atrage numeroși turiști, grație legendei în care este învăluit: cel care trage de funia care face acest clopot să sune poate să își pună o dorință și aceasta, spune mitul, se va îndeplini.

9. Hallgrímskirkja, Reykjavík - Islanda

none4088__700
Hallgrímskirkja, Reykjavík

Biserica Hallgrímskirkja din Reykjavik, Islanda, este una dintre cele mai spectaculoase din lume si un reper al orasului, ea fiind vizibila din orice zona a Reykjavik-ului. Arhitectul care a proiectat-o s-a inspirat din fascinantele forme pe care le modeleaza lava vulcanilor Islandei in stancile de bazalt.

10. Catedrala Santiago de Compostela, Galicia - Spania

Santiago de Compostela Cathedral in Spain tourism destinations
Catedrala Santiago de Compostela, Galicia

Sursa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11.