Aeroportul se presupune ca este cea mai sigura constructie, cu piste ample si netede, curenti favorabili si vizibilitate foarte buna. Din pacate nu intodeauna se pot respecta aceste norme iar aeroporturile nu ies asa cum si-ar fi dorit constructorul devenind periculoase si cu risc maxim pentru sanatatea si viata pasagerilor.

Daca va doriti sa traiti experienta unei aterizari/decolari de pe o astfel de pista palpitanta iata cateva exemple....

Aeroportul International Princess Juliana - Simpson Bay, Saint Maarten

Aeroportul International Princess Juliana este cunoscut si ca Aeroportul International Saint Maarten. Serveste partea olandeza din insula Saint Maarten si este cunoscut in special pentru abordarile pasajului de aterizare deoarece este la o altitudine foarte scazuta, fiind la unul din capetele pistei foarte aproape de tarmul marii, de plaja Maho.

Saint Maartin Airport

Aeroportul Internaţional Princess Juliana - Simpson Bay, Saint Maarten

Aeroportul Congohas - Sao Paulo, Brazilia

In general marile orase ale lumii se pot lauda cu unul sau mai multe aeroporturi insa din pacate exista si orase care nu se pot lauda cu numarul de aeroporturi insa au unul cu totul deosebit. Aeroportul Congohas din Sao Paulo are pista de aterizare chiar in mijlocul orasului, la numai 7 km de centru istoric.

Congohas Airport

Aeroportul Congohas - Sao Paulo, Brazilia

Aeroportul Internaţional din Madeira - Madeira, Portugalia

Madeira este o mica insula situata in largul coastelor marine portugheze. Datorita crize pentru spatiu, fiecare metru de panant este pretuit iar din acest motiv nici pista de aterizare nu a scapat. Este inconjurata de munti inalti si ocean iar aterizarea este dificila chiar si pentru cei mai experimentati piloti. Pista are numai un km si jumatate lungime.

Madeira Airport, Funchal

Aeroportul Internaţional din Madeira - Madeira, Portugalia

Aeroportul Gibraltar (Gibraltar)

Aeroportul construit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, continua sa serveasca si azi drept baza Flotei Aeriene Regale a Marii Britanii fiind situata intre Maroc si Spania.Ciudatenia aeroportului consta in faptul ca pista se intersecteaza cu autostrada Winston Churchill, una dintre cele mai aglomerate din regiune iar de fiecare data cand un avion vrea sa aterizeze sau sa decoleze, masinile asteapta la bariera.

Aeroportul-Gibraltar Aeroportul Gibraltar (Gibraltar)

Aeroportul Internaţional Kansai - Osaka, Japonia

Este un aeroport unic in lume datorita modului in care a fost amplasat. Aeroportul Internaţional Kansai este situat pe o insula artificiala chiar in mijlocul golfului Osaka si este singura aerogara din lume care se deschide in funcţie de ceas. Din pacate aeroportul este ''pandit" de pericole cum ar fi cutremurele, ciclonii periculosi, instabilitatea terenului, fiind construit pe un teren nisipos dar si a incalzirii globale care a crescut nivelul oceanului si ameninta ca in aproximativ 50 ani sa inghita aeroportul.

Aeroportul Internaţional Kansai - Osaka, Japonia

Aeroportul Internaţional Kansai - Osaka, Japonia

Aeroportul Don Mueang - Bangkok, Thailanda

La prima vedere pare un aeroport normal, de dimensiune medie. Insa terenul de golf amplasat fix in mijlocul pistelor a dat totul peste cap. Acum pilotii sunt nevoiti la aterizare sa fie atenti sa nu atinga pista de golf.

donmueang

Aeroportul Don Mueang - Bangkok, Thailanda


Aeroportul Junacho E. Yrausquin - Saba, Antilele Olandeze


Singurul aeroport al insulei Saba, din Antilele Olandeze este cunoscut datorita pistei care este amplasata intr-o zona periculoasa. Intr-o parte dealuri inalte si in cealalta tarmuri stancoase ce coboara in mare. Pisata nu este destinata zborurilor de linie iar aterizarile care se fac aici sunt realizate numai de piloti experimentati.

25airport7

Aeroportul Junacho E. Yrausquin - Saba, Antilele Olandeze

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.