De fiecare data natura reuseste sa ne uimeasca prin frumusetea si maretia ei. Acest lucru se observa si in arborii sau arbustii din jurul nostru, care ocupa un rol vital in viata noastra. In continuare puteti vedea o super galerie foto cu cei mai impresionanti arbori din intreaga lume.

1. Wisteria, Japonia ( 144 de ani)

amazing-trees-1-2

Aceasta planta, situata în Ashikaga Flower Park din Japonia, este printre cele mai mari din lume, intinzandu-se pe o suprafata impresionanta de 1.990 de metri patrati si are deja 144 ani. Cu toate ca wisterias poate arata ca un copac, ea este de fapt o planta agatatoare. Pentru că bratele vitei sunt foarte grele, planta se sprijina pe suporturi din otel, care permit vizitatorilor să se plimbe sub arcadele parfumate si frumos colorate ale florilor sale.

2. Copaci Wind-Swept, Noua Zeelanda

amazing-trees-18

Slope Point este cel mai sudic punct din Noua Zeelandă. Acesta este expus în mod regulat unor vanturi extreme, incat copacii cresc acolo sunt rasuciti si modelati de vanturi într-un mod ciudat si frumos, in acelasi timp. Locul în sine este aproape nelocuit si este accesibil doar cu piciorul, dar oile fermierilor din apropiere pasc acolo, astfel ca fermierii au ridicat plantații mici de copaci pentru a oferi vitelor adapost de vanturile puternice.

3. Rhododendron, Canada ( peste 125 de ani)

amazing-trees-7

Desi rododendronul este considerat un arbust, cel din imaginea de mai sus poate trece drept copac, datorita dimensiunilor la care a ajuns la cei 125 ani ai sai.

4. Ciresi infloriti, Bonn - Germania

amazing-trees-2

Acest "tunel" frumos de flori de cires infloreste în orasul Bonn, in Germania, in luna aprilie.

5. Maple japonez, Portland - Oregon

amazing-trees-21

6. Stejatul Inger, Carolina de Sud - Insula John ( 1500 de ani)

amazing-trees-22

Oak Tree Angel este estimat a avea 400-500 de ani, 20 m inaltime, masoara 8,5 m in circumferinta si umbra sa acopera o suprafata de 1600 m2. Pe seama varstei sale exista o dezbatere sensibila, unii sustind ca este vechi de 1500 de ani. Cei mai multi cred ca estimarile mai conservatoare sunt mai precise.

7. Copacul Flamboyant, Brazilia

amazing-trees-15

Copacul Flamboyant este endemic in Madagascar, dar creste in zonele tropicale din întreaga lume.

8. Copacii Dragonblood, Insulele Socotra

amazing-trees-14

Copacul Dragonblood s-a născut, spune legenda, din sangele varsat in lupta dintre un elefant si un dragon. Intr-o epoca indepartata, stramosii copacului impanzeau pamantul din Rusia pana in Maroc. Aici, pe insula Socotra, delimitată de Marea Arabiei la nord si Oceanul Indian la sud, ssngele dragonului inca acopera ca o mantie platourile inalte si vaile acoperite de ceata, ascunse intre stancile din Muntii Hajhir.

9. Copaci Baobab, Madagascar

amazing-trees-11

10. Eucalipt curcubeu, Hawaii

amazing-trees-19-1

Eucaliptul curcubeu ajunge pana la 75 m în inaltime si la 2,5 metri în diametru. Coaja sa unică, multicolora, este initial de culoarea verde aprins. Apoi, treptat, odata cu maturizarea, ea capata nuante de albastru, violet, portocaliu si apoi maro.

11. Tunel din copacii Maple, Oregon

amazing-trees-4

12. Al treilea cel mai gigant Sequoia din lume, California

amazing-trees-20

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13.