Cand am pus piciorul in Monte Carlo nu-mi venea sa cred ca am reusit sa ajung si aici. Monaco și Monte Carlo sunt locuri intr-adevar superbe, iar luxul este de departe la el acasa.

Aici nu ai sa gasesti cladiri vechi. Nu, aici totul este nou si cu cat mai multe inovatii posibile, iar preturile foarte, foarte piperate. De fapt, m-am exprimat gresit. Preturile sunt foarte ok pentru locuitorii si vizitatorii obisnuiti, nepotrivita in peisaj eram eu pentru ca mi se pareau exagerate :).

Portul este parca neincapator pentru miile de iahturi si vaporase de croaziera care mai de care mai luxoase, acostate aici.

monaco monte carlo

monaco monte carlo

E iarna si ce daca? Nu se simte nici in termometre, pentru ca este cam ca-n martie la noi, iar verdeata este peste tot. Gazonul tuns milimetric impanzeste toate strazile, in fata cladirilor, pe langa ele, intr-un mod profesionist si elegant. Brazii sunt decorati superb, desi nu e nici urma de zapada, am senzatia ca sunt intr-un film cu Grace Kelly.

monaco monte carlo

monaco monte carlo

Obiective turistice nu prea ai in afara de Cazinou, dar in schimb te poti bucura de lux si relaxare, pentru ca serviciile sunt absolut senzationale.

Ne-am cazat la Hotel Ambasador, un stabiliment de 3 stele la care am platit 90 euro/ noapte cu mic dejun inclus. Conditii absolut ireprosabile, camera superba, intima, placuta, serviciile deosebite. Insa nu va sfatuiesc sa consumati din minibarul afalt in camera decat daca stati bine cu inima si cu bugetul, pentru ca noi am primit o surpriza de final de vreo 50 de euro pentru 2 beri si niste chipsuri.

hotel ambasador monaco monte carlo

hotel ambasador monaco monte carlo

Oamenii, desi toti sunt cu foarte, foarte multi bani, nu sunt atat de fitosi pe cat imi imaginam. Foarte politicosi, te saluta si nici nu se imbraca ostentativ, desi daca ii intorci de eticheta nu cred ca vei gasi altceva decat haine de firma pe ei :).

Noi nu am stat decat o seara, iar de mancat ne luasem dintr-un supermarket din Franta. Nu vreau sa ma gandesc ce scoruri erau intr-un restaurant din Monte Carlo :)

Nu stiu daca voi mai avea ocazia sa ajung pe aici, dar cu siguranta mi-am indeplinit visul de a ma plimba printre celebritati pentru o zi.