In 2012, la sugestia unor prieteni, mi-am petrecut concediul in Kiris, o stațiune aflată la 5 kilometri de Kemer (Turcia). Drumul pana acolo l-am facut cu masina si a fost excelent.

kemer-antalya

Am stat 8 zile la Sailor's Beach Club, un hotel cotat cu 4 stele, dar care oferea condiții cam de 3 stele. Deh, se știe că stele nu prea corespund pe-acolo...

Hotelul si mancarea (bufet suedez) au cam lasat de dorit, insa peisajele pe care le-am vazut au fost minunate. Mi-a placut faptul ca la piscina hotelului nu era aglomerat, clientii hotelului preferand sa viziteze mai degrabă decat sa stea la plaja, astfel ca toti cei 3 copii ai nostri au avut loc sa se balaceasca atat cat au dorit.

Sailor's Beach Club

Sailor's Beach Club

Intamplarea a facut ca inainte de a pleca in Turcia sa mergem 3 zile la Mamaia si astfel am putut compara cele doua locuri. Cuvintele nu sunt indeajuns pentru a va povesti impresiile mele despre cat de minunate sunt peisajele si cat de fantastica e Mediterana, fata de ce gasim la noi in tara.

Nu zic ca nu am avea si noi locuri superbe. Dar pentru a ajunge la unele dintre ele iti distrugi masina prin gropi si de multe ori nimeresti locul din greseala sau la indemnul oamenilor de pe strada (se stie cît de prost stăm la capitolul "indicatoare catre obiective turistice"). Ei bine, asta nu am gasit in Turcia. Oricunde am vrut sa mergem, acolo stiam exact pe unde trebuie sa o luam, astfel ca GPS-ul si harta nu ne-au fost prea folositoare.

vacanta-turcia (4)

Marea Mediterana este cea mai curata si mai limpede din cate am vazut, perfecta as spune. Ce-i drept, mai rece cu cateva grade fata de marea noastra in aceeasi perioada, desi afara era aceeasi temperatura.

După sejurul la Sailor's Beach Club din Kiriș (Kemer) am vizitat Pamukkale, un canion si Istanbulul la intoarcere.

vacanta-turcia (5)

In Istanbul am si ramas 2 zile, deoarece am vrut sa vizitam faimosul Grand Bazaar. Am fost uimiti de multitudinea de turiști și de natii de oameni, veniti din toate colturile lumii sa viziteze Moscheea Albastra si celelalte obiective turistice de top din Istanbul.

vacanta-turcia (3)

vacanta-turcia (1)

Mi-a placut Turcia si ard de nerabdare sa o mai vizitez!