Vacanta la Roma fără o vizită la Colosseum? Imposibil! Amfiteatrul Flavian, cum era numit in antichitate, este unul dintre cele mai remarcabile obiective turistice din Roma pe care ar fi pacat sa il ratati, daca pasii va aduc in vizita prin capitala italiana. Am vazut multe articole despre Roma in care este si el amintit fugitiv, asa ca am decis sa va povestesc experienta mea in speranta ca vor fi mai multi cei care vor decide sa-i treaca pragul si nu doar sa-l admire din strada.

As putea sa va povestesc despre istoria acestui imens edificiu, apropo cel mai mare de acest gen care inca se viziteaza in lume, dar informatii despre el gasiti in orice carte istorica sau pe internet pentru cei mai familiarizati cu tehnologia. Iar cei care prefera sa afle informatia la fata locului pot opta oricand pentru un ghid turistic audio sau in persoana in functie de preferinta si buget. Asa ca o sa va dau mai bine informatii practice, despre localizare, preturi, etc.

Colosseum-ul este localizat in Piata Colosseumului (normal nu? :) ) din Roma si se poate ajunge aici cu metroul de pe linia B pana la statia Colosseum, autobuzele 60, 75, 85, 175, 810, 850, miniautobuzul electric 117 si tramvaiul 3 sau 8 sau cu masina personala daca sunteti un cunoscator al Romei.

Orele de vizitare difera in functie de anotimp, dar este important de stiut ca se viziteaza zilnic intre 9.00 si 16.00 plus 2-3 ore vara.

Pretul unui bilet de intrare la Colosseum este de 15,5 E/persoana dar daca sunteti cetatean european si aveti intre 18 si 25 de ani beneficiati de o reducere frumoasa si platiti doar 10,5 E/persoana. De asemenea, copiii si persoanele peste 65 de ani platesc doar 4,5 euro/persoana.

Pentru cine doreste sa se asigure ca nu sta la coada in ziua vizitarii exista si posibilitatea achizitionarii biletului online. Se poate cumpăra de AICI. Un lucru de retinut: cei care achizitioneaza biletul online au incluse in el vizitarea Dealului Palatin si a Forumului Roman, iar biletul respectiv are o valabilitate de 2 zile. Biletul, daca il comandati online, il veti primi sub forma de voucher pe care trebuie sa-l printati si sa va prezentati cu el la intrarea in Colloseum.

Dupa atata vizitat poate unii doresc sa-si astampere si foamea, mai ales daca pana sa ajungi la Colosseum ai mai vizitat si alte zone din Roma, asa ca va recomand cu incredere sa incercati restaurantul Luzzi situat pe Via San Giovanni, la doi pasi de Colosseum si unde va garantez ca veti manca paste italiene autentice. In schimb, nu va recomand pizza, nu mi s-a parut foarte buna. Sincera sa fiu eu am o problema cu pizza italiana, stiu ca de la ei s-a inventat, dar cred ca au pierdut ceva pe drum :) sau poate m-am invatat eu cu pizza romaneasca dar sincer o prefer pe a noastra in primul rand pentru ca ei nu folosesc sos de rosii cand o servesc.

In fata la Colosseum puteti face (contra-cost) poze cu soldati romani de ocazie imbracati in costume traditionale sau puteti achizitiona suveniruri - desi le gasiti mai ieftine in oras.

Una peste alta, va recomand cu drag Colloseum - acest obiectiv turistic superb si plin de istorie.