In cartierul Karaköy din Istanbul, Turcia, comertul prospera inca din vremea bizantina. Desi in trecut nu era vizitat de prea multi turisti datorita tarabelor cu peste, articolelor de menaj si a bordelurilor, azi cartierul a inceput sa prinda o alta nota, au aparut restaurante de lux si galerii de arta. Cu toate acestea, cartierul si-a pastrat farmecul, pescarii isi vad in continuare hamsiile iar mecanicii vin aici dupa piese, fiind un cartier emblema pentru Istanbul.

Merita sa faci o plimbare in cartierul Karaköy si nu trebuie sa ratezi urmatoarele obiective:

  • Karaköy Güllüoğlu - Cel mai apreciat magazin cu baclavale din Istanbul. Vei gasi aici cele mai gustoase produse de patiserie, de la rulouri cu fistic pana la bucatele cu nuca.
  • Istanbul Modern - Este primul mare muzeu de arta contemporana al orasului. Se afla intr-un depozit din anii '50, renovat, cu o panorama frumoasa asupra Bosforului.
  • Lokanta Maya - Un restaurant ravnit de gurmanzii exigenti ai orasului. Din anul 2010 de cand a fost deschis, restaurantul ofera o bucatarie de exceptie cu preparate precum köfte (chiftele) zemoase cu fasole mung.
  • Kılıç Ali Paşa Hamamı - Este o baie turceasca din secolul al XVI-lea care s-a redeschis dupa o renovare de sapte ani, in urma careia au fost readuse la viata detaliile originale si au fost adaugate sali de masaj din marmura.

4692868507_3095676f20_z
Karaköy Güllüoğlu

maya_mekan__1
Lokanta Maya

urbanists-spring-break-11_095819547379.jpg_gallery_max
Kılıç Ali Paşa Hamamı

Surse: 1, 2, 3, 4.