Vacanța în insula Lefkada este o minunăție! Lefkada este lider în sondajul despre "cea mai frumoasă insulă grecească", pentru ca aici poti gasi unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Iar dacă te plictisești de plajă, poți petrece cateva ore superbe la cascada Dimosari.

O plimbare pe drum de munte, la adăpost de soarele arzător, încheiată cu o baie într-o apă rece sloi, este cum nu se poate mai potrivită pentru a completa un sejur dominat de albastrul ireal al Mării Ionice.

Cum ajungi la cascada Dimosari?

Traseul spre cascada Dimosari e usor de făcut din Nidri. Trebuie sa ajungeti pe soseaua "de centură" a stațiunii (deci nu pe drumul care intră în centru) și să fiți atenți la indicatoare, pentru că virajul spre cascadă nu e prea bine semnalizat. La un moment dat, undeva pe dreapta (daca aveți marea pe stânga) veți vedea 2-3 tăblițe agățate de copacii de pe marginea drumului, atenționându-vă că acela e drumul spre "Dimosari waterfalls".

Urmează un drum de câteva minute prin livezi de măslini și în curând vei ajunge într-un fel de parcare.

Lași frumos mașina la umbră, treci pe lângă o tavernă ...

Și de-aici începe plimbarea spre cascada Dimosari!

Urmează un drum foarte plăcut printr-un fel de defileu. Mai întâi pe o potecă, apoi pe un drum pietruit, mărginit de stânci. Nu e abrupt, ci foarte relaxant. Liniște, răcoare, peisaje superbe... Și promisiunea unei cascade :)

Cred că de jos, din parcarea de lângă tavernă, și până sus, la cascadă, am făcut vreo 20 de minute. Maximum o jumătate de ceas. Dar e o plimbare extrem de plăcută! După ce treci prin câteva găuri prin stânci și urci alte câteva scări, ajungi la cascada Dimosari. Nu te aștepta să găsești vreo Niagară aici :). Dar priveliștea este reconfortantă. O cădere de apă care parcă se agață de stâncă, un ochi de apă cu diametrul de, să zicem, 4 metri, și o apă atât de rece încât intrarea în ea e automat însoțită de chiote :))

Concluzia e că, dacă ești in vacanță în insula Lefkada, merită din plin să rezervi câteva ore pentru o plimbare la cascada Dimosari.

The Waterfalls at Dimosari in greece