O dupa-amiaza de toamna tarzie, cu soare bland si o expozitie florala au fost motivele pentru care am iesit, zilele trecute, la o plimbare prin Gradina Botanica.

Ca-i imbracata in verde crud, ca-i plina de flori gingase sau deghizata in toate culorile curcubeului, ca acum, imi place sa ratacesc pe aleile gradinii, departe de tumultul orasului, sa ma bucur de spectacolul naturii.

Gradina nu e aglomerata, cate un cuplu ici-colo, un fotograf amator si cativa copii cu parintii din dotare, fix cat sa te bucuri in tihna de ce vezi in jur. Si nu e nici prea mare, asa ca doua ore sunt mai mult decat suficient pentru a o strabate de la un capat la altul.

M-am plimbat printre copaci falnici, arbusti, tufe colorate, decorative, flori, aranjate in cateva sectoare, fiecare aratand mai bine intr-un anume sezon. Cum e, de exemplu, Iridarium-ul, colectia de irisi sau Rosarium-ul, adica gradina cu trandafiri, care sunt puncte de atractie ale gradinii primavara si vara. Motiv sa revenim in fiecare anotimp. :)

Frasini uriasi, chiparosi de balta, conifere sus pe colina, cateva ratuste pe lac, iar pe jos incepe sa se teasa usor covorul de frunze galbene, aramii si rosu intens. Si toate astea, la un loc, oglindindu-se in apa lacului, ca doua lumi uitandu-se cu uimire si incantare una spre alta.

Pe aleea principala puteti admira cateva panouri florale frumos realizate din tot felul de flori, reprezentand cateva specii de pasari si insecte: bufniță, porumbel, libelulă, fluturi, greiere, buburuză, albinuță, iepuraș. Bucuria copiilor!

Dar va las, mai degraba, in compania imaginilor, caci sunt mai puternice decat cuvintele mele.

Am inteles ca expozitia functioneaza pana pe 13 noiembrie, asa ca, daca vreti sa va bucurati de spectacolul toamnei, va poftesc la o plimbare pana pe Soseaua Cotroceni, la nr. 32. :)

Cateva informatii utile:

Gradina Botanica se poate vizita zilnic intre orele 09:00 – 17:00, iar vara intre 08.00 – 20.00;
Serele se pot vizita marți, joi, sâmbătă și duminică, între orele 9-13.

Pretul unui bilet intreg: 5 lei;
Pret redus: 3 lei.