Uneori ignori ce este aproape de casa. Dar cand iti aduci aminte de copilarie si de locurile vizitate, iti zici ca merita sa-ti faci o vacanta in imprejurimi, adica langa Campina, pe Valea Doftanei.

Si sa incepem cu inceputul, adica frumosul drum pana la barajul Paltinu si cateva date despre baraj. Barajul Paltinu este situat în Județul Prahova, pe valea râului Doftana, în aval de confluența acesteia cu valea Păltinoasa, în cheile numite "La Tocile". Barajul are o înălțime deasupra fundației de 108 m., coronamentul barajului fiind la cota 654 mdm.

Lungimea totală a coronamentului barajului este de 455 m. Lucrările de execuție a barajului Paltinu au început în 1966, barajul fiind dat în funcțiune în 1971. O a doua etapă de consolidări a fost executată în intervalul 1976 - 1982. Este o zona extrem de frumoasa strabatuta de raul Doftana, rau ce izvoraste din Muntii Garbovei si este un afluent al raului Prahova.

Trupa de soc, adica familia mea, cele 4 surori cu tot cu ''acareturi'' - soti si copii, a pornit la drum pentru o alta vacanta in Romania frumoasa. Drumul nostru a fost dincolo de barajul Paltinu, adica in comuna Valea Doftanei - sat Traisteni, la Pensiunea Briza.

Ajunsi la baraj, neaparat sa faceti o oprire si sa admirati ''colosul'' care stavileste apa lacului. Un fenomen pe care nu l-am mai vazut decat la mare. Valuri, se formeaza valuri care se sparg de baraj. Apa are o culoare superba, merita sa contempli cateva clipe frumusetea locului, apoi din nou la drum spre destinatie, Pensiunea Briza, una din multitudinea de pensiuni existente in zona.

Nu pot sa nu amintesc ca an de an in Valea Doftanei la inceput de septembrie se tine Festivalul Cascavelei, am sa postez si cateva fotografii de la festival. Chiar daca noi am fost in vacanta in luna august, n-am ratat nici festivalul, o pastrama, un bulz, o cascavea sau un pastrav afumat.

Valea Doftanei este o zona care merita, inca salbatica, cu peisaje care-ti taie respiratia, liniste, relaxare si produse proaspete achizitionate de la localnici, cascavea, branza de burduf, lapte proaspat, pastravi.

Daca ai chef de drumetii, ai nevoie doar de picioare care sa te tina . Sau stai relaxat in curtea pensiunii, variante sunt la alegere. Logic ca noi am plecat in drumetii, ca asa suntem noi, prieteni cu cararile muntilor, padurilor si cu frumusetea naturii inconjuratoare. N-am cuvinte suficiente sau adecvate ca sa va conving ca merita o vacanta in aceasta zona, asa ca am sa las fotografiile sa va convinga.

In vara asta repetam figura, de data asta am inchiriat o vila langa lacul Paltinul, abia asteptam sa ne relaxam si sa exploram imprejurimile! Va las in compania fotografiilor si sper ca v-am convins ca merita macar o plimbare de o zi pe Valea Doftanei.