Salina Turda este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din Romania.

Situata in zona Durgau - Valea Sarata din Turda la aproximativ 30 km de Cluj, salina mi-a atras atentia in urma unor articole din presa online. Am citit si mi-am zis ca musai trebuie sa ajung si eu acolo :)

Trebuie sa ne imbracam mai gros deoarece temperatura ajunge la 10 grade C. Eu m-am intors din drum, am pus ceva mai gros pe mine si m-am reintors. Am coborat pe scara ingusta, din lemn dar luminata. La inceput m-am speriat un pic deoarece scarile scartaiau si era destul de sus. Am vrut sa folosesc liftul transparent, dar imi este frica de el... La coborare este usor, mai greu la intoarcere. Trebuie sa aveti putina conditie fizica daca nu puteti lua liftul din varii motive. Sunt 13 etaje de coborat si de urcat. Ajunsa in galerie am ramas uimita de frumusetea salinei Turda.

Am ramas surprins placuta de cat de modern si de ingrijit e amenajata salina jos. Bancute peste tot, locuri de joaca pentru copii, locuri de relaxare, magazine de suveniruri, ba chiar si o roata, si un amfiteatru! Avem de vazut si un lac superb, cu barcute, luminat foarte frumos.

Acesta salina nu trebuie ratata de nici un turist care vrea sa descopere adevarata Romanie frumoasa. Recomand cu mare drag aceasta obiectiv turistic de top al tarii noastre!