Mulți, foarte mulți români tranzitează Grecia pentru a ajunge în insule și, pentru că nu vor să ajungă frânți de oboseală, aleg să înnopteze undeva pe drum. În ultimii doi ani, de fiecare dată în drum spre Lefkada (citește aici "Ghid complet pentru o vacanță perfectă în insula Lefkada"), am preferat o cazare în Salonic. Am căutat cazare ieftină, în centru și cu parcare proprie.

În 2012 am stat la Hotel Emporikon. Tot ce mi-a plăcut la acest hotel de două stele a fost prețul: am plătit doar 47 de euro pentru o cameră triplă, cu mic dejun inclus. Camera era mică și nu excela la curățenie, iar micul dejun n-am mai apucat să-l testăm, am plecat cu noaptea-n cap avertizat de alte reviewuri că masa de dimineață e foarte slabă.

În 2013, am căutat ceva similar, dar am încercat să găsim un hotel mai de Doamne-ajută. Am găsit unul cu aceleași calități (ieftin, central, cu parcare proprie), dar am sărit de nota 7,2 pe Booking, atât cât avea Emporikon, la 8,6, nota hotelului Orestias Kastorias (site oficial AICI).

orestias-kastorias-map

Am găsit ușor hotelul (cu ajutorul GPS-ului, normal). Are câteva locuri de parcare rezervate chiar în fața clădirii, dar și pe străduța lăturalnică din care se intră apoi în recepție. Ăsta e un plus într-un Salonic foarte aglomerat și cu big parking problems :)

hotel-orestias-kastorias-salonic (1)

Așadar, prima cerință (parcarea) a fost bifată ;) Prețul a fost și el ok: 55 de euro pentru o cameră triplă cu mic dejun, în august. Iar poziționarea hotelului, foarte bună. La 2 pași de hotel este Forumul Roman, iar după o scurtă plimbare lejeră de maximum 10 minute ajungi în Piața Aristotelus și apoi pe faleză.

Vedere spre Forumul Roman
Vedere spre Forumul Roman

Camera noastră (tripla) a fost OK. Nici luxoasă, nici prăfuită. Rezonabilă pentru prețul plătit, curată, luminoasă, dar nu foarte spațioasă.

hotel-orestias-kastorias-salonic (7)

Așadar, pentru cine nu este extrem de pretențios și caută o cazare rezonabilă în Salonic, cred că Orestias Kastorias poate fi o alegere bună.