După ce doi ani la rând ne-am petrecut vacanța în Lefkada (povestea - AICI), în 2013 am legat sejurul în superba insulă ionică de încă o săptămână de vacanță în Thassos.

Nu voi compara cele două experiențe, pentru că fiecare insulă are farmecul ei propriu. Ci voi face o recomandare. Am dat pe Călătorim.ro două ponturi pentru cazare în insula Lefkada (AICI și AICI), acum voi continua cu o recomandare de cazare în insula Thassos.

Locul în care noi ne-am simțit foarte bine în vara lui 2013 se numește Rainbow Apartmens și se află în Skala Potamia, la doi pași de Golden Beach.

Pentru cine nu e familiarizat cu insula Thassos, aici se ajunge pe traseul Keramoti - feribot - hrănit pescăruși pe bac :) - port Limenas (Thassos Town) - Potamia - Skala Potamia.

keramoti-thassos-skala-potamia

După ce ajungi în Skala Potamia, înaintezi pe strada paralelă cu plaja. Rainbow e undeva pe la mijlocul stațiunii, faci dreapta din strada principală atunci când vezi indicatorul mare pe care scrie Posidonia (pensiunea vecină cu Rainbow), pentru că semnul "spre Rainbow" e mai mic și ar putea fi ascuns prin vegetația de pe marginea drumului :)

skala-potamia-rainbow-thassos

Și gata, vacanța poate începe! :)

Rainbow Apartments din insula Thassos e, de fapt, o colecție de bungalouri. Sunt cinci căsuțe vesele, fiecare vopsită în altă culoare, înconjurate de o curte spațioasă, îngrijită și foaaaarte verde, cu gazon, măslini și palmieri ;).

rainbow-apartments-thassos-vila (17)

Pe o parte sunt parcarea (în care încap vreo 7-8 mașini) și căsuța locuită pe perioada verii de proprietari, adică de Melina și de familia ei. La mijloc sunt locul de joacă pentru copii, spațiile pentru relaxare (bune și pentru mic-dejun, și pentru un coffee-break, și pentru o șuetă la ceas de seară în aer liber), plus bucătăria comună, plasată într-un foișor mare și dotată cu tot ce-i trebuie (inclusiv grătar pentru amatorii de așa ceva).

rainbow-apartments-thassos-vila (11)

Pe cealaltă parte a curții sunt bunaglourile. În fața fiecărei căsuțe e un mic spațiu verde cu două șezlonguri. Urci pe o mică verandă, apoi intri înăuntru.

rainbow-apartments-thassos-vila (2)

Toate cele cinci căsuțe sunt la fel la interior. Adică un dormitor (pat dublu + noptiere + șifonier + comodă), o baie cu cadă, un living cu canapea extensibilă și un colț destinat bucătăriei (masă + 4 scaune, chiuvetă, plită, frigider și multe alte ustensile). Plus aer condiționat și Wi-FI. Pe scurt: spațiu suficient, curățenie, confort, eleganță. Exact ce căutam pentru o cazare în Thassos ;).

rainbow-apartments-thassos-vila (7)

rainbow-apartments-thassos-vila (8)

rainbow-apartments-thassos-vila (9)

Ați văzut deja pe hărțile de mai sus, Rainbow e foarte aproape de mare (maximum 300 de metri, adică vreo 5 minute pe jos). Noi n-am testat plaja din dreptul pensiunii, am fost doar în trecere și părea o zonă OK, însă am preferat să mergem două zile în sudul stațiunii (5 minute cu mașina), mai aproape de promenadă și de zecile de restarurante & magazine, iar în restul zilelor din acea săptămână am colidat la alte plaje de pe insulă.

Concluzionând, Rainbow a fost o cazare ideală pentru noi, o familie de 2 adulți și 2 copii.

Prețurile au fost mai mult decât rezonabile dacă luăm în calcul condițiile excelente și poziționarea pensiunii. Iată mai jos lista de prețuri pe 2014, prețuri speciale pentru voi, cei care citiți despre Rainbow Apartments pe Călătorim.ro:

  • Aprilie & mai: 40 €/noapte
  • Iunie: între 45-50 €/noapte
  • Iulie: 60-70 €/noapte
  • August: 80-90 €/noapte
  • September: 45-50 €/noapte
  • Octombrie: 40 €/noapte

* Prețurile sunt per vilă, nu per persoană!
* La aceste prețuri se aplică reduceri suplimentare pentru sejururi mai lungi sau pentru rezervări timpurii
* Rezervările se fac printr-un mail la adresa info@rainbow-apartments.gr
* Site-ul oficial: www.rainbow-apartments.gr

CITEȘTE ȘI ... Recomandare cazare ieftină Thassos: Porto Gatos - studiouri superbe, priveliște minunată