Aventura pariziana nu ar fi putut incepe niciunde altundeva decat pe Champs Elysee, intr-o dimineata friguroasa, dar cu un rasarit superb.

Fara o harta a metroului si a orasului nu ai ce cauta in metropola franceza, si chiar si asa nu te poti ghida cu cea mai mare usurinta. Insa pana la urma si a te pierde intr-un oras nou are farmecul ei, cine stie pe unde poti ajunge. Si spun asta din proprie experienta.

Nu m-am pierdut in oras, dar am reusit sa ma pierd...la Luvru si asta in cautarea unei iesiri. Nicio tragedie insa, tot raul spre bine. Si pentru ca tot vorbeam de Luvru, partea frumoasa a fost ca fiind din UE si avand sub 26 de ani, am intrat gratis, lucru ce se intampla la majoritatea obiectivelor turistice.

Pentru ca timpul pe care il aveam la dispozitie sa vizitez orasul a fost limitat, mi-am facut un traseu cu cele mai importante obiective de vazut, unde se afla si cum pot ajunge acolo cu metroul. S-a dovedit a fi o idee practica, economisind astfel timp.

Cea mai interesanta parte a ultimei zi petrecute in Paris a fost cu siguranta vizita la Notre Dame, unde am mers duminica dimineata si am avut placuta surpriza de a nimeri exact la sluja. A fost de-a dreptul spectaculos, acustica catedralei fiind impresionanta pana la lacrimi, iar atmosfera te facea sa te simti linistit si calm.

Cu siguranta pot spune ca a fost una dintre cele mai incantatoare experinte pe care le-am trait pana acum.

Ma voi intoarce intr-un viitor nu prea indepartat, sper eu, pentru a vedea si restul obiectivelor turistice pe care le-am amanat din lipsa de timp. Pana atunci imi raman amintirile si fotografiile ce sunt martori ai acestei aventuri.