Parcul Herastrau este cel mai mare parc din Bucuresti. Se afla in zona de nord a capitalei, delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Sos.Nordului, Str. Elena Vacarescu, Sos. Bucuresti-Ploiesti si Sos. Kiseleff. A fost construit in anul 1936 pe malurile Lacului Herastrau si are o suprafata de 187 ha.
Parcul Herastrau
Zona pe care se afla azi parcul a fost una mlastinoasa pana in perioada 1930-1935 cand a fost asanata si au inceput sa se amenajeze suprafete intregi. La acest proiect au lucrat arhitectii Ernest Pinard și Rebhun, la partea de peisagistica a lucrat arhitectul Fr. Rebhun iar aleile au fost proiectate de arhitectul roman Octav Dobrescu.
La inceput, parcul s-a numit Parcul National Carol al II-lea insa a fost schimbat odata cu venirea comunismului cand a fost redenumit in Parcul V.I. Stalin, numele fiind sustinut de existenta unei statui a lui Stalin care era amplasata la intrarea dinspre actuala piata Charles de Gaulle. Abia in 1948 parcul a primit denumirea de Parcul Herastrau, iar in 1951 a capatat forma actuala.
In 1936, odata cu infiintarea parcului, a luat nastere si primul muzeu etnografic in aer liber din lume: Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”. Sociologul D. Gusti a vrut ca acest muzeu sa reprezinte un “sat-muzeu”, o sinteza a tuturor satelor din Romania.
Parcul Herastrau
Puncte de atractie:
- dispune de 2 teatre in aer liber, unul pentru adulti si altul pentru copii;
- cluburi nautice si de sport;
- plimbari cu bicicleta;
- restaurante si cafenele;
- plimbari cu vaporasul sau cu barca;
- acvariu;
- se poate practica pescuitul sportiv.
Parcul Herastrau este ideal pentru activitati in aer liber, plimbari sau pur si simplu zone unde va puteti odihni.
Parcul Herastrau
Parcul Herastrau
Parcul Herastrau
Parcul Herastrau
Comentarii