Centrul Vechi al Bucurestiului, zis si inima capitalei, este locul unde exista suficient de multe distractii care sa te tina ocupat in timpul zilei si foarte multe baruri si cluburi pentru a te tine treaz toata noaptea.

De-a lungul timpului, Centrul Vechi al capitalei a fost supus unor modificari si imbunatatiri pentru a-l aduce la nivelul cerut de o capitala europeana. Stilul arhitectural pastrat dupa renovarea cladirilor ofera trecatorilor momente deosebite de contemplare. Odata cu renovarea acestei zone, cladirile ajunse aproape in paragina au inceput sa prinda viata, au renascut sub ochiul curios al turistului sau simplului trecator insetat de cunoastere. Dupa refacerea catorva strazi din Centrul Vechi al Bucurestiului, zona s-a tranformat intr-un adevarat magnet de turisti si nu numai.

centrul-vechi-1

Zona se ridica acum la standarde europene, impanzita de restaurante cu diferite specificuri, pub-uri, cluburi, bistrouri, cafenele. Refacerea cladirilor si a strazilor a avut drept scop crearea unei altfel de imagini a Bucurestiului, o imagine boema, cu stradute inguste, cu zeci de umbrelute multicolore, cu mese si scaune deosebite, cu magazine si buticuri de unde iti poti achizitiona suveniruri. Se pare sa scopul a fost atins, locul fiind in prezent plin de o masa mare de turisti si localnici entuziasmati.

Imi place sa merg in Centrul Vechi, ador sa ma plimb pe stradutele perfect pavate, infrumusetate de magazinele de arta si antichitati, librarii, teatre si nenumarate terase. Pentru mine acest loc este fascinant si pare sa fi intrecut asteptarile tuturor.

Restaurant Negresco - fine dining in Centrul Istoric