I'm back! Pentru ca am promis ca voi continua povestirile culinare din croaziera pe Marea Baltica din 2009, incepute aici. Inainte de a va arata felurile principale si deserturile infulecate de noi la cina, sa mai zic una-alta de pe vasul Emerald Princess.

In restaurantele a la carte servirea e impecabila, ospatarii se misca intr-un ritm ametitor, iar regulile companiei le cer sa fie mereu zimbitori si foaarte amabili. Nu vezi nici o moaca acra. Si asta e un mare plus pentru ei, tinind cont de programul pe care-l au. "Muncim 14-15 ore pe zi si nu avem nici macar o zi libera pe perioada intregului contract, adica 6-8 luni. Astea-s regulile si nu ne plingem, le stiam inainte de a semna contractul", ne-a povestit un ospatar din Romania. Salariul lui pe vapor? In jur de 3.000 de dolari pe luna.

A, o chestie interesanta la intrarea in restaurant. Seful de sala te intimpina cu intrebarea: "Vreti o masa pentru doua persoane sau doriti sa stati la una mai mare, alaturi de alti turisti, sa socializati?". Daca optezi pentru prima varianta, e posibil ca fix atunci sa nu fie o masa disponibila. Ca sa nu stai agatat de usa restaurantului pina se elibereaza una, ti se da un fel de pager si te mai poti plimba pe vas citeva minute, pina se elibereaza o masa, moment in care primesti un "bip" pentru a te intoarce in restaurant. Organizata treaba, nu? Si-acum, sa trecem la degustat pixeli!