Tuturor ne place puțină aventură atunci când călătorim, sub diferite forme. Unii o găsesc sub forma unui fel de mâncare mai exotic sau al unei simple excursii în afara zonei de comfort, pe alții, care trăiesc viața la maximum, setea de adrenalină îi poartă pe vârfuri de munte, în junglă, în explorări ale mărilor și oceanelor, agățați de cordonul elastic de bungee jumping sau sărind cu parașuta.

Dacă avem timp și bani putem merge oriunde. Totuși, iată 5 locuri pe care este indicat să nu le vizităm deloc, oricând ne-ar plăcea senzațiile tari, via Bright Side. Unde mai pui că sunt și interzise simplilor turiști!

1. Ise Grand Shrine, Japonia
Cel mai mare templu din țară este cel de la Ise Jingu, care e înconjurat de un gard de lemn. Numai preoții de rang înalt și membrii familiei imperiale au voie în interior. Până în 1945 era chiar mai greu de intrat: era separat de lumea din afară de râul Miyagawa, care simboliza granița dintre sacru și profan. Călugărilor li se interzicea să treacă râul; se credea că aceasta va duce la pierderea sanctității templului și va cauza haos în întreaga Japonie.

2. North Sentinel Island
Una dintre insulele Andaman din Golful Bengal este casa unui periculos trib de nativi din Sentinel, care evită orice contact cu civilizația și resping orice intruziune. Conform oamenilor de știință, aborigenii au petrecut aproximativ 60.000 de ani în completă izolare de restul civilizației umane! Aceștia își apără activ teritoriul: în 2004, au tras cu săgeți într-un elicopter al guvernului indian care zbura pe deasupra insulei după un tsumani pentru a vedea daca cei de acolo au nevoie de ajutor. Cele mai recente victime sunt pescari, după morțile cărora autoritățile indiene au cerut cetățenilor să nu se mai apropie de insulă.

3. Gruinard Island
În 1942, guvernul britanic a cumpărat această insulă din Scoția pentru a testa arme biologice, în special antrax. În timpul experimentului s-a aflat că antraxul a poluat teritorul pentru o lungă perioadă de timp, cauzând moartea populației în 95% din cazuri. Până în 1980, insula era una dintre cele mai periculoase locuri de pe planetă. În 1986, oamenii de știință au început curățarea zonei, care a fost declarată sigură în 1990. Deloc surprinzător, nimeni n-a mai vrut să se stabilească acolo. Experții au avertizat că sporii de antrax rămân în pământul insulei pentru alte câteva sute de ani.

4. Surtsey Island
În 1963, în apele Islandei a erupt un vulcan submarin, ceea ce a dus la formarea imediată a unei insule de 2,7 km pătrați. Aceasta a devenit un loc de interes pentru numeroși savanți din mai multe țări, care au vrut să studieze insula și formele de viață apărute acolo. A fost numită Surtsey după Surtr, un personaj mitologic, liderul giganților de foc, și servește doar în scopuri științifice, fiind o zonă restricționată.

5. Ilha da Queimada Grande
Localizată la 35 de km de coasta braziliană, arată ca un adevărat paradis, dar este plină de șerpi veninoși! Pe doar 0.43 de km pătrați trăiesc peste 4.000 de specii! Cea mai periculoasă este bothrops insularis (vipera aurie cu cap de lance) al cărei venin e de 5 ori mai puternic decât ale celorlalte, cauzând moartea instantaneu dacă mușcă. Autoritățile braziliene au interzis orice vizită pe insulă, care mai e numită Insula Șerpilor.

Imagini cu aceste locuri interzise, dar spectaculoase pot fi urmărite în galeria foto de mai jos!