Imi plac aventurile, adrenalina si bucuria de a trai ca un copil care nu are varsta. De aici incepe povestea de mai jos, despre parc Asterix

Au trecut de atunci ceva ani, vreo 7, mai exact 6 si 9 august - anul de gratie 2009. Ziua mea si a fiului meu. De ziua mea, pe 6 august, am primit un cadou inedit, distractie cat cuprinde la Disney Paris, iar fiul meu, pe 9 august, in Parcul Asterix. N-am sa vorbesc despre Disneyland, toata lumea stie, cunoaste, vorbeste despre el. Eu am sa povestesc despre aventura familiei mele in Parcul Asterix, un parc care mi-a mers la suflet si mi-a oferit de toate, zambete, senzatii tari, peripetii si cate si mai cate, lucruri ce le voi purta mereu in suflet.

Acest parc de distractii, care este mandria francezilor si ii reprezinta 100%, se afla la 30-35 km de Paris si a fost creat dupa personajele unor benzi desenate, aventurile lui Asterix si Obelix, niste gali haiosi si inventivi ce s-au ''ciocnit'' direct cu romanii, cu egiptenii si cine mai stie pe unde si cu cine.

Parc Asterix este o imensa padure unde au fost create o multime de locuri distractive, unde poti vedea diverse spectacole, carusele care mai de care mai pline de adrenalina, care sa multumeasca toate varstele, de la cei mai mici la cei mai mari amatori de distractie.

E greu sa transpun eu in cuvinte ceea ce simti in aceasta lume magica, mai ales daca ai atractie spre lucruri mai nastrusnice, care-ti pun sangele in miscare. N-am sa va vorbesc de preturi, de cum achizitionati bilete (toate detaliile sunt AICI). Eu doar vreau sa va impartasesc bucuria unei zile frumoase petrecute alaturi de cei dragi.

E ca intr-o poveste in care intri timid, nu prea stii ce gasesti, ce ti se intampla, dar totusi curiozitatea nu-ti da pace si vrei sa descoperi si sa cuprinzi totul, exact ca un copil dornic de cunoastere. Vrei sa te urci si in caruselul ala, dar pare infricosator, vrei sa calatoresti cu vaporasul, vrei sa-ti testezi limitele, vrei sa cuprinzi ''universul'' intr-o zi de poveste...

Da, ce pot sa spun e ca mi-am testat limitele, m-am aruncat in vartejul plin de adrenalina al ''draciilor'' in care imaginatia omului nu a avut limite. Plimbare cu canoea, inevitabil ieseai ud leoarca din aventura asta, in temutul Zeus, un carusel imens din lemn, plimbare pe canale intortocheate in imense colace, o ''croaziera'' prin lumea haiosilor gali. O mica sueta cu niste romani rebeli, aici o bagasem pe maneca, am crezut ca vor sa ma rapeasca... un emoticon in hohote de ras...

Ca sa ne adunam nitel simturile am intrat la un spectacol cu delfini, o minunatie de spectacol, tot ce pot sa spun in cuvinte este ca Parc Asterix este SUPERB! Apoi ne-am trezit intr-un jaf de zile mari, se furase celebrul tablou a lui Da Vinci, Gioconda, cascadorii, efecte speciale, pe care le-am simtit din plin si noi spectatorii. Sa nu mai vorbesc de paradele unde defilau personajele celebre si benzile desenate ''Asterix si Obelix'', bineteles ca n-am ratat sedintele foto cu ei, la locuintele din dotare. M-au cam ''strans'' pantofii lui Obelix :)

Frumos a fost in casuta cu oglinzi, de unde ieseai lesinat de ras, de felul in care erai deformat.... Sau locul unde-ti testai decibelii, musai sa tipi tare ca sa sperii soldatul roman.

Sunt atat de multe de povestit, dar mai bine va faceti curaj si va duceti acolo, chiar merita macar odata-n viata sa simti magia unor povesti, fie ele pentru cei mici sau cei mari. Am sa las in galeria foto de mai jos cateva imagini, din sutele pe care le-am imortalizat, sper sa va convinga ca merita sa incercati.

PS. M-am simtit bine si la Disneyland Paris, mai ales ca nu o sa uit ca acolo mi-am serbat schimbarea prefixului, adica fix 40 de ani, asa zi de nastere nu se uita, doar ca Parcul Asterix a fost mai pe gustul meu. Oricand m-as intoarce acolo, indiferent de ce varsta as avea! Chiar si la 80 de ani ma vad 'infruntand' nastrusnicele carusele...