E septembrie, suntem din nou "acasa", in Grecia ... Dupa indelungi peregrinari prin insula Agios Sostis, Laganas si minunatul si cosmopolitul Zante town, ne-am facut cadou o croaziera in jurul mult iubitei insule Zakynthos, pentru a ajunge la renumita plajă Navagio.

Aventura noastra incepe dimineata devreme in statiunea Tsilivi, unde eram cazati la hotel Mediteranee 3* (review - aici). Asteptam autocarul in fata hotelului cu gandul ca, fiind duminica de dimineata, s-ar putea ca autocarul care trebuia sa ne duca in portul Zante pentru croaziera in jurul insulei va intarzia sau, mai rau, s-ar putea sa nu vina, avand in vedere faptul ca luasem tichetele cele mai ieftine de la o agentie din localitate. Dar soferul a venit la timp si toate grijile noastre s-au spulberat.

Si iata-ne la bordul vasului, alaturi de turisti din toata Europa porniti sa descopere cele mai frumoase plaje ale Marii Ionice! Prima oprire a fost la plaja Xigia (vestita pentru apa sa unica, bogata in sulf si colagen). Vasul n-a acostat, dar ne-a lasat sa ne bucuram in voie de apa minunata si de frumusetile locului, care sarind de pe vas, care mai precauti si mai tematori inotand spre țărm. O experienta unica, pietre albe slefuite de valuri, pestisori curiosi sa vada cine le invadeaza spatiul... si apoi fluierul capitanului, semn ca trebuia sa ne intoarcem pe vas.

Au urmat apoi celebrele grote albastre (Blue caves), cu apa limpede, in nuante de albastru, verde si turcoaz, grote sapate de valurile marii in tarmul stancos al insulei, de o frumusete ireala.

Si drumul nostru pe valuri ne duce la mult asteptata plaja Navagio, celebra pentru epava sa naufragiata in anul 1986, cea mai fotografiată plajă din Grecia. De asemenea, specialiștii o includ în Top 10 cele mai frumoase plaje din lume!

Am fost fascinati de albastru ireal al marii la Navagio, de plaja cu pietricele albe de marmura. Locul e de o frumusete de neimaginat, te trezesti parca intr-o alta lume, cu turisti fascinati debarcati, parca naufragiati intr-o lume incredibil de albastra, bucurandu-se fiecare dupa puterile lui... E o senzatie minunata la coborarea de pe vas, cand picioarele iti intra in pietricele vreo jumatate de metru, cand tu te asteptai sa fie nisip pe plaja (cel putin asa pare din fotografiile facute de sus, din "balcon" la Navagio).

Înconjurați de soarele bland de septembrie si de albastrul marii, am trait o clipa de vis sau un vis intr-o clipa, intr-un tărâm ireal. Frumusetea locului nu poate fi descrisa in cuvinte, ci merită traita pe viu.

Si din nou pe vapor de-a lungul tarmului, o alta oprire pentru inot in apropierea plajei Oasis, apoi spre plaja insulei Maratonisi, Agios Sostis cu panzele ei fluturad in bataia vantului, Porto Zoro, Porto Roxa cu plaje mai mici, dar de un farmec aparte... si din nou in port in Zante...la asfintit, intr-o lumina parca mai frumoasa decât cea a diminetii, la sfarsitul unei calatorii fantastice.