Hotelul Saint Germain este un hotel de trei stele, situat în cartierul istoric Saint Germain des Près, o zonă mică în inima Parisului. Hotelul, renovat în 2011, te întâmpină cu împrejurimi prietenoase și rafinate, unde vei găsi confortul si liniştea necesare pentru o ședere plăcută în Paris.

Hotelul Saint-Germain este un vechi imobil cu cinci etaje, dotat cu lift. Conservat cu întreg farmecul stilatelor locuințe burgheze din trecut, acesta este un loc unde te simţi bine. În interiorul camerei de zi, susceptibilă de a oferi o relaxare totală prin însuşi ambientul ei, în biblioteca cu scaune adânci și confortabile sau în sala de recepţii, prelungită cu un patio, reprezentând zona finală unde să te bucuri de un moment de liniște, după o zi petrecută în oraș.

Cele 29 de camere sunt izolate fonic şi au fost dezvoltate și dotate în aşa fel încât să satisfacă cele mai exigente solicitări din partea oaspeților hotelului. Fiecare cameră are propriul stil individual și este decorată cu mobilier Louis Philippe sau Empire. Ai posibilitatea de a opta pentru o cameră cu vedere spre grădină sau o cameră cu balcon. Fiecare cameră este dotată cu aer condiționat, televizor, telefon, seif individual și o conexiune wireless.

Celebru prin nenumăraţii scriitori si artişti, bine cunoscuţi, care au locuit în acest faimos cartier, Hotel Saint Germain îţi permite să te cufunzi în totalitate în spiritul și magia zonei înconjurătoare.

Muzeele Orsay, Rodin, Maillol, Louvre, Biserica Saint-Germain-des-Près, Capela Nôtre Dame, Domul Invalides, Grădinile Tuileries și Palatul Bourbon se află toate la o mică distanţă de hotel. Alte puncte de interes: casa de antichități din Rue du Bac sau magazinele celebre, din jur, cum ar fi Armani, Kenzo, Yves Saint Laurent si Sonia Rykiel. Stația de metrou este foarte aproape, iar cartierul oferă siguranţă, chiar şi pe timp de noapte.

În ceea ce priveşte personalul hotelului, acesta este, pur si simplu, fabulos. Fără a fi direct implicată, am observat cum se purtau ireproşabil cu copiii – un comportament „child-friendly” (citând o mamă din Marea Britanie, însoţită de fetiţa ei, în varstă de 10 ani!). Nici un dram de nerăbdare, nervozitate, doar umor și farmec.

Camera noastră a fost situată la un nivel superior (4), ceea ce mi-a plăcut mult. Decorul reprezenta exact ceea ce voiai sa ai intr-un hotel parizian - splendoare. Ferestrele se puteau lăsa deschise în nopțile fierbinți, pentru a asculta cântecele de la cafenelele situate în apropiere (aerul condiţionat funcţiona foarte bine). Baia a fost perfectă, de o curăţenie desăvârşită.

Preţul: 230 euro/noapte cu un mic dejun consistent, inclus.

Cum se ajunge acolo:

  1. Dacă veniți de la Gare du Nord (Eurostar și stația Thaly), luarea unui taxi va reprezenta, cu siguranță, cel mai simplu mod de a ajunge la hotel
  2. Dacă doriţi să folosiţi metroul, cea mai buna alegere este:
  • linia de metrou n° 4 în direcția "Porte d'Orléans"
  • se coboară la staţia "Montparnasse-Bienvenue" și fără a părăsi subteranul
  • se schimbă linia 12, în direcția "Porte de la Chapelle"
  • se coboară la staţia "Rue du Bac"

De reținut: există două tipuri diferite de Hotel Saint Germain pe Rue du Bac. Cel despre care povestesc este al doilea, situat la nr. 88!

  • Adresa: 88, Rue du Bac, Paris, 75007, France. Telefon: + 33 (0) 149547000
  • Website: www.hotel-saint-germain.fr. Email info@hotel-saint-germain.fr