E musai sa va povestesc despre o cazare buna in Delta Dunarii. Aceasta locatie minunata, Pensiunea Topaz din Sulina, se afla la doar 300 m de plaja, in apropierea canalului de centura a orasului Sulina.

Dar e bine sa incepem cu inceputul, adica cate ceva despre orasul Sulina si cum se ajunge acolo. Sulina este un oraș și un port liber în județul Tulcea, Dobrogea, la extremitatea estică a României, în Delta Dunării, în punctul de vărsare al brațului Sulina în Marea Neagră.

CLICK AICI pentru mai multe variante de cazare in Delta Dunarii

Sulina nu este legată direct de rețeaua de drumuri din România și poate fi atinsă numai pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră. Este orașul din România situat la cea mai mică altitudine medie, de numai 4 m deasupra nivelului mării. Accesul se face doar pe calea apelor, cu vaporul sau salupa de la Tulcea (distanta 39 mile marine, aproximativ 72 km). Am ales varianta mai lenta, adica pe cea cu vaporul din portul Tulcea, ca sa putem admira in voie maretia apelor. Nici nu am simtit cand au trecut cele doua ore, peisajul iti taie respiratie.

Acum, pentru cei care cauta cazare in Delta Dunarii, o sa povestesc despre domnul Topaz si frumoasa lui casa de vacanta: Pensiunea Topaz din Sulina (aici - site oficial). Asa cum am spus la inceput, aceasta locatie se afla la iesirea din Sulina spre plaja, in cca 5 min ai ajuns la o plaja foarte frumoasa, mai salbatica, dar asta-i farmecul ei, cu un nisip foarte fin.

Aici vacile erau in voia lor, poate pare deranjant pentru unii, pentru mine chiar nu a fost, mi-am amintit de o sceneta cu ''tacticoasa de la pasune vine vaca, danga-langa, langa-danga'' :) Intr-un fel noi le-am invadat teritoriul. Au venit, s-au racorit in mare, au fost politicoase, s-au dus mai departe de multimea de pe plaja, bine educate vacutele. :)

Cum spuneam, Casa de vacanta Topaz e foarte aproape de plaja, este spatioasa, camerele sunt dotate cu baie proprie, apa calda, aer conditionat, televiziune prin cablu, frigider, living si o terasa generoase acoperita si protejata de tantari. Bucataria este la dispozitia oaspetilor pentru micul dejun.

Mancarea servita este in proportie de 99,9% din peste, de toate felurile, un adevarat rasfat. In cazul in care nu esti mare amator de peste sau nu poti manca in fiecare zi peste, ti se poate servi si altceva, anunti cu o zi inainte si se rezolva.

Doamna Topaz, o bucatareasca desavarsita, ne-a resfatat cu tot felul de preparate din peste, de unele n-am auzit, n-am mancat, uneori nici nu am realizat ca mancam peste, adica ardei umpluti, chiftelute, n-am asociat niciodata varza cu pestele, un deliciu - crap pe pat de varza calita, sa nu mai zic de ciorba de peste... Am doar o fotografie cu mancare, mereu uitam sa fac poze, cred ca foamea era prea mare, preparatele prea bune si nu mai apucam sa fotografiez :)

Si e musai sa va spun asta: ne "certam" mereu cu d-nul Topaz, portiile de mancare erau mult prea mari, cat de fomist erai nu puteai sa mananci. Ne-a zis ca cine pleaca slab de la el plateste dublu, hahaha!

Amatorii de pescuit sau de plimbari in Delta Dunarii gasesc barci si cei mai competenti ghizi. Iubitorii de pescuit si vanatoare se vor afla in elementul lor. O zona care nu trebuie ratata si chiar recomand aceasta locatie, in d-nul Topaz gasiti o adevarata enciclopedie, e un tip foarte vorbaret si plin de viata, merita sa pierzi cateva ore la povesti cu el. Culmea este ca nu este localnic, ci e venit de undeva din zona Moldovei, un tip pasionat de pescuit si vanatoare, ''uns cu toate alifiile''. Gata, ca l-am laudat prea mult si daca citeste poate i se urca la cap :)

Curtea casei este foarte spatioasa, plina de flori si verdeata, foarte bine ingrijita, sigur va veti convinge din fotografii. Cu siguranta ai ce face la Sulina, daca iubesti natura si frumusetile ei, pentru ca inca e un loc plin de salbaticie. Am un offfffffffff: de ce nu putem sa pastram ce avem fara sa deterioram, fara sa poluam? Sper sa ne vina mintea la cap pana nu-i prea tarziu ...

Acum las fotografiile sa vorbeasca despre vacanta in Delta Dunarii si cazarea la Pensiunea Topaz din Sulina.

CLICK AICI pentru mai multe variante de cazare in Delta Dunarii