Eram in cautarea unui loc in care sa petrecem cateva zile de relaxare la finalul lunii februarie. Din fericire cineva mi-a recomandat carnavalul de la Nisa, un eveniment impresionant, plin de voie buna, flori si lumini, care s-a dovedit a fi alegerea perfecta, mai ales ca urma sa calatorim insotiti de un copil de 10 ani.

Carnavalul de la Nisa este un eveniment vechi sute de ani, care s-a transformat continuu, in zilele noastre devenind unul dintre cele mai mari manifestari de acest fel in lume.

Acesta dureaza circa doua saptamani, timp in care se desfasoara concursuri sportive, parade cu care alegorice, o faimoasa bataie cu flori, focuri de artificii si desigur multa muzica si voie buna.

Pentru a participa la paradele carnavalului trebuie achizitionate bilete, dar persoanele care poarta imbracaminte de carnaval au acces gratuit in anumite zone. Noi am cumparat bilete chiar in ziua paradelor de la chioscurile amenajate special, insa se pot lua si online in avans.

Costul biletelor variaza intre 5 si 26 de euro.

Organizarea carnavalului este impecabila. Ne-a uimit cum zona principala unde se desfasurau activitatile era inundata in fiecare zi de mii de oameni care aruncau cu confeti, dar evident ca dupa aceea se curata imediat. Peste tot erau agenti de paza si de ordine care te indrumau spre locurile rezervate sau care asigurau accesul in diverse zone.

Paradele in sine sunt o bucurie, o explozie de culori. Inevitabil toata lumea era zambitoare, ceea ce iti inducea un sentiment de fericire si voie buna imediat.

Mai multe informatii despre carnaval, program, bilete, etc. puteti gasi pe site-ul oficial.

Si daca tot ajungeti la Nisa, profitati si vizitati orasul si imprejurimile, sau pur si simplu leneviti pe plaja, plimbati-va pe promenada, cumparati suveniruri parfumate cu lavanda sau savurati mancaruri delicioase la terasele deschise pana spre noapte.

La Cannes, Monaco, Eze si alte orase fermecatoare de pe Coasta de Azur se poate ajunge foarte repede si usor. Puteti inchiria o masina, dar noua ni s-a parut mult mai bine sa mergem cu trenul si autobuzul. Preturile sunt foarte mici, iar ca exemplu, un drum cu autobuzul de la Monaco la Nisa costa doar 1.5 euro, iar trenul cca. 3-5 euro de persoana.

In galeria de imagini regasiti cateva fotografii realizate de noi.