Roma este exact ca un carusel, cu strazile sale inguste si pietruite cu piatra cubica, cu ruinele pastrate in cele mai bune conditii, cu leandrii infloriti mai peste tot si cu multitudinea de obiective turistice. Nu cred sa fie o strada sau o zona in Roma unde sa nu gasesti ceva de vizitat.

colosseum roma italia

Ce acum ma amuza, dar pe cand am vizitat Roma ma enerva la culme, este spiritul de orientare al italienilor. Si spun asta pentru ca am cautat insistent vestita Boca de la Verita (Gura Adevarului) si de fiecare data cand intrebam un italian cat mai am de mers pana acolo, imi zicea "putin, putin, in capatul strazii" si de acolo am mai mers cateva strazi bune, ca sa constat ca, desi vestita, nu e chiar atat de impresionanta :). Cred ca mai faina e legenda care o invaluie decat ea in sine.

Foarte mult mi-a placut sa vizitez Basilica di San Paolo care mi se pare mult mai draguta si mai frumoasa decat mai faimoasa Basilica di San Pietro. Cum era si normal, Vaticanul a fost o alta oprire pe lista mea in Roma, e o constructie magnifica si daca ai noroc sa nimeresti si in ziua cand Papa tine slujba acolo e cu atat mai frumos. Imi pare rau ca timpul nu mi-a permis sa vad si gradinile Vaticanului, care sunt superbe.

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

De mancat se mananca bine si rezonabil la tavernele din Roma, daca evitati centrul istoric, unde pur si simplu te rup la buzunar.

Pizza, desi e fala lor, sincer pe mine nu m-a impresionat, am mancat pizza de mii de ori mai reusita in tara la noi. In schimb, inghetata este absolut senzationala si frappe-urile nu mai zic.

roma italia